101 leuke activiteiten tijdens de Week van het Bos

Van 13 tot en met 20 oktober staat de Week van het Bos opnieuw in het teken van ravotten. En jij kan deze week extra veel gaan ravotten. Om door de bomen het bos nog te zien, schotelen wij je 8 van de meer dan 100 activiteiten voor. Een greep uit het aanbod!


1. Wandel mee met professor Tack in Hidrodoe in Herentals
Professor Tack is kei in 'bos en hei'. Hij zit vaak in het bos van Hidrodoe om er proefjes te doen. Ook vandaag zou hij op onderzoek gaan, maar hij is nergens te bespeuren. Hidrodoe krijgt een briefje van de professor toegestuurd waarop staat dat hij thuis zit met een gebroken teen…aiaiai! Ken jij slimme en handige kinderen die de experimenten in het bos kunnen doen? Zo begint het verhaal ...
Meer info over deze leuke activiteit vind je hier

2. Ga kijken naar de fototentoonstelling in Het Leen in Eeklo
Ook bomen zijn monumenten die soms al eeuwen in ons landschap staan. Met een reizende fototentoonstelling wil de Natuurfotowerkgroep van Natuurpunt en Partners Meetjesland oude bomen in beeld brengen. Monumentale bomen vind je niet alleen in natuurgebieden, maar evengoed in parken en langs openbare wegen. Elke boom heeft bovendien een eigen verhaal.
Meer info over deze leuke activiteit vind je hier

4. Drollen en keutels zoeken en herkennen in Kattevennen in Genk
Veel dieren in het bos zien we zelden of nooit, maar toch zijn ze er. Samen met een natuurgids gaan we op zoek naar hun sporen. Zo komen we te weten welke dieren er allemaal leven in het bos van Kattevennen. Voor jong en oud!
Meer info over deze leuke activiteit vind je hier

5. Zet mee het Bos op Stelten in het MOT in Grimbergen
Bos Op Stelten is een sprankelend cultuurfestival op een uitzonderlijke groene locatie! Het Prinsenbos is de uitvalsbasis vanwaar kinderen (met hun ouders) op ontdekking trekken langs tal van verborgen schatten, verscholen doorheen het groene gebladerte maar ook opduikend in het MOT, het Gemeentehuis, school Prinsenbos,..
Meer info over deze leuke activiteit vind je hier

6. Leer alles over bomen, de kampioenen van het plantenrijk in Plantentuin in Meise
Aan de hand van opdrachten die in groepjes worden uitgevoerd, ontdekken kinderen hoe bomen zich voortplanten. Ze bestuderen bloemen en zaden van bomen, brengen een bezoek aan de bijenkasten en reconstrueren zelf de levenscyclus van een boom. Ze leren hoe oud bomen kunnen worden en hoe je hun leeftijd kan bepalen.
Meer info over deze leuke activiteit vind je hier

7. Doe mee aan de speurtocht 'Vermist in De Blankaart' in Woumen
Ben jij ook zo'n curieuzeneuzemosterdpot? Goed zo! Vandaag ga ik op zoek naar koning Artul, de trotse koning van de IJzervallei. Hij verdween lang geleden zomaar zonder iets te zeggen uit de Blankaart. Niemand heeft nog iets van hem gehoord of gezien. Wie ik ben? Ik ben Phara, de dienstmeid van het kasteel. Speur je met mij mee? Je kan de zoektocht afhalen bij BC De Blankaart.
Meer info over deze leuke activiteit vind je hier
 
Alle andere bosactiviteiten vind je hier


Ook leuk!
Doe de #Natuurmove

Maar er is meer. De Week van het Bos krijgt ook online een boost met de Natuurmove. Een digitale ketting waarbij telkens iemand anders genomineerd wordt om een selfie of filmpje te maken van zijn of haar favoriete beweegactiviteit in de natuur. En wie nog een extra duwtje in de rug nodig heeft, kan de Week van het Bos-Hitlist vinden op Spotify. De ultieme afspeellijst voor een deugddoende beweegsessie in de natuur, samengesteld door het grote publiek.

Fotocredit: Tom Linster