3 x fantastisch korte vakanties in eigen land

Nu het nog winter is, denk je misschien nog niet echt aan vakantie, maar toch kunnen jullie misschien al eens beginnen denken aan korte vakantietrips in eigen land.

Wij geven jullie alvast 3 x inspiratie voor korte maar fijne vakantieuitjes in eigen land:

1. Al eens gedacht aan een vakantie in de Limburgse Kempen?
Onze Limburgse Kempen bezitten alles wat een korte vakantie moet hebben: van aaneengesloten landschappen met weidse vergezichten, uitgestrekte heidegebieden, bossen, 1001 vijvers, ruwe natuur en zandduinen. De Limburgse Kempen is één groot wandel- en fietsparadijs én je kan er tal van attracties bezoeken van het mijnerfgoed tot het Glazen Huis in Lommel. Het is een natuurschat met het Nationaal Park Hoge Kempen als topper. Met je kinderen ravotten in Bosland, een bezoekje aan domein Bokrijk brengen, een overdekte superdag in park Molenheide of een duik nemen in het subtropisch zwembas LAGO Dommelslag.
Meer info vind je op www.toerismelimburg.be waar je ook overnachtingsmogelijkheden terug kan vinden.

2. Op vakantie in de Westhoek
In het uiterste Westen van ons land ligt de Westhoek, een nagenoeg ongeschonden stukje Vlaanderen vlakbij Frankrijk en de Noordzee. De vele littekens van ‘De Groote Oorlog’ getuigen van een bewogen geschiedenis, meer dan 100 jaar geleden. Diverse musea en bezoekerscentra houden deze herinnering levendig zoals het In Flanders Field Museum, Bayernwald, het Koninklijk Legermuseum, het Talbot House of het Museum aan de Ijzer. Maar ook het Bakkerijmuseum, het Museum Jules Destrooper, het Hopmuseum of de Oude Kaasmakerij zijn leuke plekken om te bezoeken met het hele gezin. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden om origineel te logeren in de Westhoek: van glamperen, overnachten op een boot tot een overnachting bij Boerenbed. De mogelijkheden zijn eindeloos en je dichtbijvakantie kan nu al niet meer stuk.
Meer info vind je op www.toerismewesthoek.be

3. Op citytrip in Gent
Altijd al eens op citytrip willen gaan in eigen land? Dan kunnen wij een weekendje Gent echt aanbevelen. De authenticiteit van deze eeuwenoude stad heeft naast een bijzonder sterk en gevarieerd cultureel aanbod ook heel wat monumenten en musea te bieden of ontdek de charmes van de stad vanop het water. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden om gezellig te gaan winkelen en je dag gastronomisch af te sluiten in één van de vele lekkere restaurantjes die Gent rijk is.
Overnachten kan je in één van de vele hotels, B&B’s, campings of wat dacht je van overnachten in de jachthaven? Meer info vind je op www.visitgent.be