3 x mooie winterwandelingen die je deze winter nog kan doen

Geniet jij ook zo van de sneeuw? Met een beetje geluk blijft hij nog een tijdje liggen. Niets gaat boven een luchtje scheppen bij koud weer! Rode wangen, een frisse neus en tintelende tenen om daarna te ontdooien voor de open haard en te genieten van een warme chocolademelk of een heerlijke glühwein? Hebben we je ook overtuigd? Probeer dan eén van deze 3 winterwandelingen uit:


1. Winterwandelingen in Bokrijk

Zin in een winterse wandeling? Nog tot en met 28 februari kan je elk weekend in het Openluchtmuseum terecht! Het museum opent elke zaterdag en zondag tussen 10 u. en 16 u. gratis de deuren. Kom de benen strekken en een frisse neus halen te midden van de sfeervol verlichte historische gebouwen. Bovendien kan je zo de restauraties van de historische gebouwen van nabij volgen. (Opmerking: de museumgebouwen zelf zijn tijdens Winterwandelingen gesloten en er is geen extra animatie voorzien)
www.bokrijk.be

2. Winterwandelen door de Zwinduinen

Ook in de winter is de Zwinstreek een populaire bestemming. Voor dagjesmensen, maar ook voor trekvogels uit het hoge Noorden, die komen genieten van onze milde winter. Goed nieuws voor wandelaars: afgelopen lente werden er in de oude binnenduinen van Knokke nieuwe, comfortabele wandelpaden aangelegd. Zo kun je ook met kinderwagen of rolstoel door de duinen wandelen.
Tip! De wandelnetwerkkaart Het Zwin is voor € 6 te koop, onder meer bij Westtoer (www. fietsen-wandelen.be) of via het Zwin zelf.

3. Buitenbeentjes doe-opdrachtenwandeling in De Gavers

Ben je op zoek naar een anders dan anders-wandeling? Dan is deze wandeling beslist iets voor jou en je gezin! Eentje met 10 doe-opdrachten voor kinderen die ze kunnen doen tijdens een wandeling in het domein.

  • De opdrachten zijn verspreid over het wandelpad van 3,5 km rond de Gaverplas en de Poelaertplas (bekijk het buitenbeentjesparcours).
  • Gratis