5 x fijne uitstappen tijdens de Krokusvakantie

Ook deze maand serveren wij weer 5 ultieme uittips voor tijdens de Krokusvakantie…om even te ontsnappen aan de rat race en te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft…ga je mee?
 

1. Een dinotastische krokusvakantie beleef je in Technopolis
Bij Technopolis barst het van de creativiteit en tijdens de krokusvakantie nog méér dan anders! Laat een robot kunstjes uitvoeren door hem te programmeren, ga aan de slag met een lasersnijder en maak een 360°-foto van jezelf! Of mix als een echte DJ je eigen wereldhit in elkaar, maak je eigen animatiefilm en verlies jezelf in de wereld van virtual reality. Weet je dus nog niet wat te doen? Ga dan zeker  langs, want de creatiefste krokusvakantie beleef je in Technopolis! Oh ja, tot en met 21 februari 2021 is er de tijdelijke buitenexpo Dinopolis! Tickets voor deze expo zijn apart verkrijgbaar en kosten € 9. Breng je op dezelfde dag ook een bezoek aan Technopolis, dan kost één ticket Dinopolis slechts € 8. Koop dan eerst je tickets voor Technopolis en meteen nadien apart je tickets voor Dinopolis. We sommen hieronder alle tarieven voor een dagje Technopolis en een bezoek aan Dinopolis apart op. Tickets zijn enkel online verkrijgbaar.

Bestel snel je tickets via www.technopolis.be

2. Plantentuin Meise: winteravonturen met Koning Amaryllo en 50 Kistjes Groen

Verken de Plantentuin met Ameryllo, de koning van Botanië. In een spannende zoektocht laat hij jullie alle bloemen, planten en bomen in het plantenrijk zien. Want het is niet omdat het winter is dat alle onderdanen van Amaryllo slapen ...  of wat dacht je van 50 kistjes groen om samen te doen? Ontleen één van de 50 ‘ontdek- & doe-kistjes vol plezier’! Ooit al alle kleuren van de regenboog gezocht? Of je oren gespitst tijdens een luisterwandeling? Bosdomino gespeeld? Een pindamatje geknutseld voor onze gevederde vrienden? Zin om een wandeling te maken en de verbluffende schoonheid van de winterknoppen aan de bomen te ontdekken? Laat je verrassen door de inhoud van de Kistjes Groen om samen met je gezin te doen! 


3. Krokuskriebeles: ga met je familie naar een museum tijdens de Krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie met je familie naar het museum! 9 dagen, 102 musea, 140 activiteiten. Wat kan je verwachten? Zoektochten, vertellingen, rondleidingen, belevingsparcours, ontdekkingstochten, spelletjes en creatieve ateliers: je verbeelding wordt op 1001 manieren geprikkeld en aangewakkerd.

Vind hier een museum in je buurt
 

4. Op speurtocht in Arboretum Kalmthout tijdens de Sneeuwklokjesdagen

Krokusvakantie? Het ideale moment om met de kinderen geen krokussen, maar wel sneeuwklokjes te ontdekken. Via een uitgestippelde wandeling – volg de sneeuwklokjespijlen - kom je enkele spannende, sportieve of fotogenieke uitdagingen voor kinderen tegen. Die hebben te maken met het fragiele winterbloeiertje. Kunnen de kinderen alle vragen beantwoorden? Dan slepen ze een leuk cadeautje in de wacht waaraan ze thuis nog meer sneeuwklokjesplezier beleven. De speurkaart kost € 2,5 en is aan de balie te verkrijgen. Voor kinderen -12 jaar is de toegang tot de tuin gratis.

Vind hier meer info

5. Breng een bezoekje aan SEAFRONT

We hebben nog een ideetje voro jou! Maak kennis met Zeebrugge en meer specifiek de site van de Oude Vismijn, een verborgen pareltje aan de jachthaven.  De vismijnactiviteiten van weleer zijn verdwenen, maar het historische gebouw, nu de thuisbasis van het themapark SEAFRONT,  straalt sfeer en gezelligheid uit.