5 x pareltjes van fietsroutes in Vlaanderen

Fietsen is een fijne manier om streken te ontdekken! Je fietst langs ongekende pareltjes, verkent de natuur en pikt ondertussen een musea of attractie mee. Wij zetten 5 x mooie fietsroutes op een rijtje...

Bloesemroute
Tijdens deze fietsroute volg je de friszoete bloesemgeur en het kleurrijke decor van de ene naar de andere historische bezienswaardigheid. Hou halt aan Provinciedomein Het Vinne voor een wandeling rond het binnenmeer over knuppelpaden, langs schuilhutten en uitkijktorens. Huur je fiets in het Provinciedomein Het Vinne en geniet van een mooie, vlakke route tussen tal van boomgaarden. Aanrader van jewelste!
Download de fietsroute hier

Fietsroute 14-18
De WOI fietsroute ‘IJzer 14-18’ brengt je bij monumenten en sites aan het IJzerfront. Reeds bij het vertrekpunt, de Grote Markt van Diksmuide zien we herinneringen aan ‘den Grooten Oorlog’ 1914-1918. In de IJzertoren daal je af door het Museum aan de IJzer. In de Dodengang en aan het Onze-Lieve-Vrouwehoekje ervaren we het front heel dichtbij. De Belgische en Duitse militaire begraafplaatsen brengen de boodschap ‘nooit meer oorlog’.
Download de fietsroute hier

Midden-Limburgroute
Je rijdt vanuit het centrum van Zonhoven over een prachtig fietspad op een oude spoorbedding, bergaf richting Bokrijk. Deze route doet ook het natuurreservaat Platwijers aan, over de wandelweg langs de grote vijver. Neem hier even de tijd, met wat geluk zie je verschillende watervogels. De mooie abdij van Herkenrode passeert ook de revue. Op het einde fiets je langs de spoorbedding terug richting Zonhoven.
Download de fietsroute hier

Architectuurroute
Het Steen, het MAS, het wereldbekende Centraal Station en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het zijn de klassiekers die de stad haar gezicht geven. Toonbeelden van de gotiek, de renaissance, het modernisme en hedendaagse architectuur. Maar ken je ook het Kerkschip in het Houtdok? Het Duitse tankschip uit de Tweede Wereldoorlog is nu een parochiekerk. Zie je het helikopterplatform op het geboortehuis van de kunstenaar Panamarenko? En wist je dat de enige woning in België van Le Corbusier in Antwerpen te vinden is? En dan heb je nog de belle epoquewijk van Zurenborg en het modernisme van Deurne. Allemaal vaak ongekende pareltjes waar je naar kan blijven kijken. Geniet van deze fietsroute langs een 70-tal opmerkelijke gebouwen, verspreid over 32 kilometer: van de historische panden op de Grote Markt over het elegante rococo kasteel Sorghvliedt in Hoboken tot de gedurfde realisaties langs de Scheldekaaien. De Architectuurroute vormt eveneens de verbinding tussen Antwerpen en de Rupelstreek. Een pareltje van een route!
Download de fietsroute hier

Tussen Schelde en Leie
Deze fietsroute start aan het recreatiedomein De Blaarmeersen in Gent. Je verkent de Gentse rand en de mooie landschappen langs de Schelde in De Pinte en Eke bij Nazareth. Onderweg zie je ook een stukje van Sint-Martens-Latem en van het nieuwe Parkbos.
Download de fietsroute hier

 

Tijdens je fietsroute een bezoekje brengen aan een museum of attractie? ONTDEK ZE HIER VIA ONZE ACTIVITEITENZOEKER.