6 uittips om de zomer te vieren

“Mamaaaaa en papaaaaaaa ik verveel mij!” Herkenbaar maar inspiratieloos? Zoek niet verder, want Riebedebie selecteerde voor alle radeloze moeders, vaders, oma’s, opa’s 6 geweldige zomeruitstappen om dit weekend alvast te beginnen de zomer te vieren!

1. Wat zit er in mijn netje?
Ga dit weekend het waterleven in het Vinnemeer ontdekken. Als het goed weer is kan je met een schepnet waterdiertjes proberen op te scheppen om te onderzoeken hoe zuiver het Vinnewater is!
Je kan deze leuke activiteit trouwens heel de zomer gaan uitproberen, bekijk hier alvast de data.

2. Zomerparcours in Mu.ZEE
Een dagje zee combineren met een museumbezoekje? Daarvoor moet je bij Mu.ZEE zijn! Vraag zeker naar het gezinsboekje dat een speels parcours bevat in de museumvleugel met kleine creatieve opdrachten om te kijken, te vergelijken, gedichtjes te schrijven, te tekenen en te fantaseren. Ook leuk! Een bezoekje aan de prikkelkamer, een creatieve oase te midden van de museumzalen. Tijdens de zomer is er een leuk parcours met opdrachten in de zomertentoonstellingen van Mu.ZEE! Stophaltes bij James Ensor, Jos Léonard, Pierre Louis Flouquet, Kinshasa en de vaste collectie van Mu.ZEE. Met telkens een creatieve afloop in het atelier, onder begeleiding van een ervaren gids.
Telkens van 14 tot 16 uur
Gratis voor kinderen < 12 jaar
Volwassenen toegangsprijs + € 1 voor de deelname aan het parcours

3. Ga bootje varen op de binnenwateren van Gent
Ben je in Gent dan mag je een boottrip op de wateren van Gent niet missen. Zelf steek je iets op over de geschiedenis en de gebouwen van Gent en voor de kinderen is het varen alleen een hele belevenis. Opstappen doe je aan de Graslei. Achteraf kan je daar nog genieten van een heerlijk drankje en een fantastische sfeer.

4. Spelen in het Provinciedomein van Huizingen
Dit fantastische recreatiepark bezit niet alleen een prachtige natuur maar er is ook een openluchtzwembad, een roeivijver, minigolf, minicars en een toeristentrein. Verder kan je er ook het dierenpark bezoeken, rondwandelen in 45 ha bos of je uitleven in één van de twee speeltuinen. Plezier gegarandeerd!

5. Ga stijlvol strippen in het groen
Met de Striproute ga je fietsen in een groene oase, genietend tussen naaldbomen en een uitgestrekte heide in het kielzog van Suske en Wiske en Plunk! en rijden van de ene verbazing naar de andere. Bezoek de vele locaties uit de Suske en Wiske-albums De Formidabele Fantast, De Belhamelbende, Het Geheim van de Kalmthoutse Heide, Het Rijmende Paard, Het Machtige Monument. Beleef een picknick in het kielzog van Plunk! Geniet naast het fietsen van de leuke stripbelevingen en ga in het Arboretum Kalmthout op zoek naar de Lambikelaar! Dit avontuur maakt van jou de grootste stripheld!
 

6. Speurtocht in het kasteel van Gaasbeek
Help! De bewoners van het Kasteel van Gaasbeek worden geplaagd door een muizenfamilie. De ondeugende muizen hebben de schat van het kasteel verstopt. Ze ligt ergens in de binnentuin van het kasteel, maar waar?. Help jij de bewoners hun schat terug te vinden? Laat je voelsprieten werken, steek de handen uit de mouwen en ondervraag onze kasteelbewoners. Misschien geven ze je wel wat tips om de schat terug te vinden. En, wie weet, krijg jij wel een stukje van de schat mee naar huis!
Waar en wanneer? Van 1 juli tot en met 31 augustus in de binnentuin van het Kasteel van Gaasbeek
Meer info vind je hier: www.kasteelvangaasbeek.be of www.uitmetvlieg.be voor de overige activiteiten bij jou in de buurt

Tip!
Volg ons zeker ook op Facebook, want daar delen we dagelijks last-minute tips en evenementen van de attracties en musea met jou!