8 x leuke Vlaamse reisblogs op een rijtje

Op zoek naar inspiratie om jullie volgende uitstap of reisje te plannen in binnen-én of buitenland? Wij stelden een lijstje samen met de leukste reisblogs.

 

1. June.be

June.be bestaat nog niet zo heel erg lang, maar schrijver en journalist Toni De Coninck doet je instant honger krijgen of zin om op reis of uitstap te vertrekken in binnen-of buitenland. Kijk vooral naar de mooie foto's die je instant doen wegdromen...aanradertje!

2. Reismicrobe

Op Reismicrobe deelt Nies de allerleukste reistips (in binnen én buitenland) Ook hoe ze dat sinds kort met een baby erbij doet. Ben je als gezin op zoek naar toffe reistips? Dan kom je heir zeker en vast aan je trekken!

3. Soms ook heimwee

Yannick is zijn reisblog “Soms ook Heimwee” gestart toen hij op een groot avontuur ging. Alleen backpackend de wereld over. Nu deelt hij op Soms ook Heimwee zijn verhalen en prachtige foto’s. Het is een Belgische reisblog speciaal voor de mietjes, de twijfelaars en de bange zieltjes. Want zelf is Yannick eigenlijk ook geen grote avonturier, maar toch wil hij laten zien dat ook dan reizen tof is!

4. Håndbagage 

Een toppertje van formaat is de blog van Sam! Hij maakt korte trips van zo’n 48 uur en giet zijn verhalen dan achteraf in een leuke post met evenveel foto’s. Echt fijn om eens te gaan lezen en weg te dromen (en te vertrekken!)

5. Tjoolaard

Het doel van deze reisblogger? Niet het uitgekiende plan uittekenen voor je, maar je goesting doen krijgen om op reis te gaan!

6. Vetexbart

Bart, een dertiger uit Vlaanderen is globetrotter, schrijver en fotograaf achter Vetexbart, een travel blog gestart in 2013.Op zijn blog vind je massa’s leuke bestemmingen terug.

7. Young Wild Free

Young Wild Free is het persoonlijke plekje van Rani op het world wide web. Vol liefde en plezier schrijft ze hier over haar reisverhalen. Géén saaie strandvakanties hier, wél vakanties boordevol avontuur, cultuur en natuur. Reizen die je leven verrijken en net wat mooier maken. Ja, ook in eigen land, zoals Brugge bijvoorbeeld?

8. Eskonpeupejer

Dit is de blog van één van onze Riebedebie-reporters Katrien & co. Elk lid van hun gezin heeft een onstuitbare drang om op pad te gaan, om onder de spreekwoordelijke kerktoren uit te geraken en om alles wat er te ontdekken valt, ook te gaan ontdekken. En daarom proberen ze elk weekend op verkenning te gaan en iets nieuws te zien Afhankelijk van de steeds voller wordende agenda van de opgroeiende mini-onsjes lukt dat de ene keer al beter dan de andere keer. Voorlopig, fingers crossed hopelijk nog lang, gaat hun kroost mee in hun verhaal. De kinderen durven het zelfs aan om meer en meer het initiatief te nemen … De drang om de wereld dichtbij of verderaf te  ontdekken is duidelijk erfelijk, minstens besmettelijk of aanstekelijk en dat zie je aan hun meer dan geweldige blog boordevol tips voor trips.