Afrikamuseum heropent in zomer 2017

De werken aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren zitten op schema. De heropening van het museum is gepland voor de zomer van 2017. Dinsdag 24 maart 2015 kwamen onder meer Jan Jambon, Elke Sleurs en burgemeester Jan Spooren de werf bezoeken.

Minister Jan Jambon bezocht dinsdagnamiddag samen met onder meer staatssecretaris Elke Sleurs  en burgemeester van Tervuren Jan Spooren de werf aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika.

De werken aan het museum gingen in oktober 2013 van start. Tegen midden 2017 zou het weer kunnen openen. Het museum wordt fors uitgebreid en gemoderniseerd.

Tentoonstellingen en activiteiten voor scholen en groot publiek worden verdergezet en wel in een pop-up museum op verschillende plaatsen. Zo zijn er nog steeds rondleidingen, workshops, wandelingen, lezingen ... voor individuele bezoekers, gezinnen, groepen…, zowel op de site in Tervuren als in Brussel.

Beluister via volgende link de interessante reportage 'Afrika Museum, de mooiste werf van het land' die op woe. 25 maart werd uitgezonden op Radio 1: http://www.radio1.be/programmas/de-ochtend/afrika-museum-de-mooiste-werf-van-het-land

Meer info: www.365ontdekkingsdagen.be/attractie/koninklijk-museum-voor-midden-afrika en www.africamuseum.be