De uitagenda voor januari

Het feestgedruis is ondertussen alweer achter de rug, tijd om weer buiten te komen en te proeven van al het moois en leuks dat ons landje te bieden heeft, benieuwd waar wij je naartoe willen sturen deze maand? Een overzichtje van 5 keitoffe activiteiten die nog lopen tijdens de maand januari:

1. Tentoonstelling PLAY in Technopolis Mechelen
Technopolis vult zich dit jaar met daverende beats en groovy klanken. De gloednieuwe muziektentoonstelling PLAY is er helemaal klaar voor! Trommel je vrienden op en toon je dansmoves op het discotapijt! Of ben jij de nieuwe Like Mike? Neem dan plaats achter de DJ-tafel en ga het vel van de vingers scratchen als een échte pro! Klinkt het niet, dan botst het, maar leuk is het sowieso! Waar wacht je nog op? Music Maestro, please!

2. Rondleiding voor en achter de schermen van Kenniscentrum/Bibliotheek ARhus in Roeselare
Waar gaan je boeken en andere materialen heen als je ze in onze terugbrengmachine steekt? ARhus, Babille, Siberië, ARgora … vanwaar die namen? Waarom kenniscentrum in plaats van bib? Krijg een antwoord op al je vragen tijdens een gratis maandelijkse rondleiding op zaterdagnamiddag. Enkel voor volwassenen en ook voor niet-leden! De rondleiding brengt je o.a. in de voormalige kluizen van de Bank van Roeselare en op het kijkterras op de niet voor publiek toegankelijke verdieping +5.

3. Het museum van de misdaad in het STAM
In Het museum van de misdaad ontdek je verder hoe de gerechtelijke politie van Gent is ontstaan en hoe zij zelf haar ‘criminele’ collectie presenteerde. De kansspelen en ‘onzedelijke’ foto’s in het depot van in beslag genomen verboden goederen tonen hoe bepalend de tijdgeest is voor onze blik op misdaad.

I.s.m. Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen en Geheugen Collectief

4. Hamamelis feesten in het Arboretum Kalmthout
De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars, Hamamelis is hun wetenschappelijke naam, zijn werkelijk betoverend. Ze bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op de kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa en bevat enkele van de oudste en grootste gekende exemplaren. Doorheen de arboretumtuin is een wandelroute uitgestippeld die je langs alle winterbloeiers leidt. Aanrader!

5. Straffe mannen in het Sportimonium
Met hooguit 20 clubs en niet meer dan 1000 actieve worstelaars staat het worstelen niet meteen in de top 10 van België’s meest populaire sporten. Integendeel.
Het Sportimonium kwam recent uniek sporterfgoed op het spoor van legendarische ‘tapijtkoningen ’ zoals Alfons Steurs, Laurent Gerstmans, de gebroeders Mollin, de familie Mewis ….  
De tijdelijke expo Straffe mannen uit de gloriejaren van de worstelsport brengt de bijzonderste stukken van deze kampioenen samen en illustreert de evolutie van de  worstelsport in ons land van kermisattractie tot olympische sport. Ga dat zien … ga dat zien … 

Nog niet gevonden wat je zoekt?
Probeer onze ACTIVITEITENZOEKER dan eens uit, want daar vind je inspiratie voor meer dan 250 leuke uitjes in eigen land!

Copyright foto Lichtfestival: Bram Lemaire