Astroclub met Mark Van Borm (MIRA)

Vrijdag 08 maart 2019: Astroclub met Mark Van Borm

Vanaf januari 2019 is er de nieuwe formule van onze Astroclub: elke tweede en laatste vrijdag van de maand (behalve in juli en augustus).

Op vrijdag 08 maart is MIRA-medewerker Mark Van Borm gastheer. Hij brengt een voorstelling die geschikt is voor kinderen en volwassenen over een onderwerp dat echt wel iedereen interesseert: bestaat buitenaards leven? En indien ja, hoe kunnen we er eventueel mee in contact komen?

Meer info over deze lezing (om 20 uur, maar MIRA opent al om 19 uur) is te vinden via deze link.

Bij helder weer kunnen we sterrenkijken, met onze nieuwe grote kijker vanuit de Frank Deboosere-koepel. Als het niet helder is, is er een vervangprogramma met onder andere een bezoek aan de tentoonstelling en uitleg bij de vele experimenten.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019: Sterrenkijkdagen op Volkssterrenwacht MIRA

De Vereniging Voor Sterrenkunde organiseert naar jaarlijkse gewoonte Sterrenkijkdagen, en in 2019 vinden die plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart.

De Vlaamse Volkssterrenwachten werken uiteraard graag mee aan dit initiatief, samen met vele andere amateursterrenkundeverenigingen uit Vlaanderen.

Op MIRA kan het publiek doorlopend van 19 uur tot middernacht op onze volkssterrenwacht terecht om waarnemingen te verrichten, om kennis te maken met de vele experimenten en maquettes die in onze permanente tentoonstelling staan opgesteld. Wie wil kan ook een multimediavoorstelling bijwonen over onze plaats tussen de sterren. Er zijn in de loop van de avond meerdere voorstellingen.

De Maan is voor 65% verlicht, zodat er met behulp van onze vele telescopen op onze buur heel wat mooie kraters, bergen, enzovoort te bewonderen vallen.

Daarnaast is de wintersterrenhemel van de partij met klassiekers als sterrenbeelden Stier, Orion, Tweelingen en de Voerman. Maar naarmate de avond vordert beginnen ook al de lentesterrenbeelden in het oosten te verschijnen.

Meer info via deze link op de website van MIRA.

Meer info?

Op de activiteitenkalender op de website van MIRA staan alle activiteiten ook nog eens duidelijk vermeld met alle inhoudelijke en praktische informatie.