Autoworld eert de 70 jaar van Porsche

Kerstmis en nieuwjaar komen er weer aan.

In Autoworld hebben we alvast een prachtig cadeau onder de kerstboom gelegd: tot 27 januari 2019 loopt de tentoonstelling die de geschiedenis van het legendarische merk uit Stuttgart schetst aan de hand van meer dan 65 Porsches. We kunnen stellen dat als we de auto’s uit de permanente collectie van het museum meetellen, er meer dan 70 Porsches, groot en klein, een maand lang iedereen aan het dromen zullen zetten.
 
Het jubileumjaar van Porsche eindigt dus in Autoworld met een grootst hoogtepunt en daar zijn we zeer trots op! Want het is echt wel een prestatie dat een museum zoveel emblematische wagens voor een beperkte periode bij elkaar kan brengen. Dit is een teken van het vertrouwen dat de merken, de invoerders, de clubs, de andere Europese musea en vooral de particuliere verzamelaars in ons stellen.

Onze dank gaat dan ook uit naar: Porsche Import, Porsche Classic Club en Porsche Museum Stuttgart om maar enkele namen te noemen.
 
Wie naar uitzonderlijke Porsches op zoek gaat, zal merken dat ons land op dat vlak heel wat schatten herbergt. Veel verzamelaars hebben niet getwijfeld om hun ‘juweeltjes’ uit de garage te halen en ze voor de tentoonstelling aan ons toe te vertrouwen. Ook hen willen we bedanken!

Een extra bewijs van het hoge niveau van onze tentoonstelling, als dat nog nodig was, is dat Jacky Ickx en Dr. Wolfgang Porsche ons met hun aanwezigheid op de openingsavond vereerd hebben. 

Aarzel niet langer en kom deze winter wegdromen in Autoworld!

 

Porsche 70 years

Van 14 december 2018 tot 27 januari 2019

Vijf jaar geleden toonde Autoworld de geschiedenis van professor Ferdinand Porsche en van zijn opvolgers, vanaf de eerste elektrische auto’s tot de huidige. Deze keer staat  echter de geschiedenis van het merk centraal. Het merk dat Ferry Porsche, de tweede zoon van professor Porsche, in het leven geroepen heeft. Die geschiedenis begint wanneer Ferry, na de bevrijding, uitzonderlijke sportwagens in de technische lijn van de Volkswagen begint te bouwen.

"Ik keek overal om me heen en vond nergens de auto van mijn dromen.
Dus bouwde ik hem zelf!”

 

De top 10 van de expo

Met meer dan 65 auto’s in de tentoonstelling, 70 als je er de auto’s bijtelt die permanent in het museum opgesteld staan, is het moeilijk om tien modellen te kiezen die ons hart gestolen hebben. Toch geven we graag mee voor welke auto’s de ploeg van het museum gevallen is:


  1. 911 RS 2.7                                                                          2. 904 GTS 

  3. 928 Prototype 75 Years Ferry Porsche                            4. 356/2-Gmünd Cabriolet (Keibl)

  5. GT1 Strassenversion                                                         6. 959 Paris-Dakar 

  7. 917 Psychedelic                                                                8. 919 Hybrid LMP1 

  9. 550 Spyder                                                                       10. 911 R (’65)