Brussel: tentoonstelling Inca Dress Code verlengd tot 21 april!

Liefhebbers van precolumbiaanse kunst kunnen zich verheugen: de tijdelijke tentoonstelling Inca Dress Code in het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel wordt verlengd tot 21 april 2019.

Als eerste Europese tentoonstelling ooit rond dit bijzondere thema toont Inca Dress code het publiek een prachtige collectie van uniek precolumbiaans textiel. De tentoongestelde stukken zijn afkomstig uit de collecties van het Museum Kunst & Geschiedenis zelf, maar ook bijvoorbeeld uit het Linden-Museum in Stuttgart, het Musée du Quai Branly-Jacques Chirac in Parijs en het MAS in Antwerpen.

Voor de precolumbiaanse culturen van de Andes was textiel een extreem waardevol goed en had een uitzonderlijke betekenis. Als statussymbool en manier om zich te identificeren en te onderscheiden, maar evengoed als offergave of diplomatiek ruilmiddel.

Naast kledij die –zelfs na 2000 jaar- uitzonderlijk goed bewaard gebleven is en een enorm rijk kleurenpallet toont, dompelen ook ornamenten en juwelen uit goud en zilver de bezoeker onder in de magnifieke wereld van de Incabeschaving en de andere precolumbiaanse culturen.

Praktische informatie

Inca Dress Code – Pracht en praal uit de Andes

Verlengd tot zondag 21 april

Museum Kunst & Geschiedenis

Jubelpark 10

1000 Brussel

www.kmkg.beinfo@kmkg.be

+32 (0)2 741 73 31

 

Di – vr : 9:30 – 17:00

Za & zo : 10:00 – 17:00

 

€ 15 | € 12 | € 5

Combiticket expo + vaste verzamelingen: € 20

Online tickets