De 5 favoriete uitstapjes van Babs

Vlaanderen is heel wat bloggers rijk. Voortaan vragen wij elke maand aan een bekende blogger of Instagrammer naar hun favoriete uitstapjes zodat ze jullie kunnen inspireren om hetzelfde te doen. Benieuwd naar de favorietjes van Barbara Roué & haar gezin? Haar teamleden Ferre, Vic & Zoë zorgen voor dagelijkse inspiratie en zijn bovendien dé testpersonen bij uitstek en (soms niet zo) enthousiaste freelance fotomodellen. Ze staan altijd te popelen voor de “out of the office”- rubriek en zorgen voor een lichte vermoeidheid maar drijvend enthousiasme bij de bovenvermelde managers.
 1. DIERTJES KIJKEN
  Wij gaan heel graag “diertjes kijken”. Of dat nu op de kinderboerderij of in de dierentuin is, dat maakt voor ons niet zoveel uit. We trokken in de herfst naar de Olmense zoo​ en ondanks het slechte weer, hadden de kinderen de tijd van hun leven. Hun nieuwsgierigheid naar de dieren en hun afkomst is groot. Mijn man, die een enorme dierenkennis heeft, vertelt hen dan ook trots wat hij weet. Ze hangen echt aan zijn lippen en ik voel dat ze er zoveel van opsteken. Het doet me dan ook plezier om te horen dat de Olmense zoo weer de deuren open gooit en er een nieuwe wind zal waaien. Op ons dieren-
  TO DO- lijstje staat ook “​De Zonnegloed​”, een opvangplaats voor wilde dieren in het West-Vlaamse Vleteren. Het is hartverwarmend om te horen dat dergelijke initiatieven bestaan en dan is het vanzelfsprekend dat we er ooit eens een dagje doorbrengen om de dieren te bewonderen en zo ook ons steentje bijdragen.

 2. UITWAAIEN AAN ZEE
  Als rasechte West-Vlamingen gaan we regelmatig uitwaaien aan zee. We trekken heel vaak richting ​Oostende​ omdat deze badstad meer te bieden heeft dan wat we op het eerste zicht zouden vermoeden. Naast de prachtige ​kuststrook​ waar de kinderen op het strand kunnen ravotten, gaan we ook schepen spotten in de ​haven of cultuur opsnuiven tijdens het ​street art festival​. We bezochten ook al ​Fort Napoleon​ tijdens één van de vele kindvriendelijke expo’s. De indrukwekkende locatie op zich is al een absolute aanrader. Maar velen kennen Oostende als die drukke badplaats tijdens de zomermaanden, wat velen niet weten is dat je er ook heerlijk kunt onthaasten. ​Oosteroever ​is DE plek om rust op te zoeken en uit te waaien. Die bereik je met de gratis​ overzetboot​, ik moet je vast niet vertellen hoe plezant kinderen dit vinden.

 3. EEN DAGJE WETENSCHAPPER
  Ferre, mijn oudste zoon, is enorm gefascineerd door wetenschap. Vorig jaar bezochten we ​Technopolis en wat was dat een verrassing! Niet alleen Ferre, maar ook de twee kleinsten waren er gek op. Reuzenbellen blazen, het weerbericht presenteren, experimenteren met magneten of een pizzeria runnen. We probeerden echt alles uit. Eindelijk eens een museum waar kinderen kind mogen zijn en naar hartelust kunnen spelen en experimenteren zonder boze blikken van onze kant.

 4. EEN DAGJE PROVINCIAAL DOMEIN
  Enkele weken geleden trokken we naar het provinciaal domein ​Puyenbroeck​ voor de Warmste week van Studio Brussel. We waren aangenaam verrast dat er op zo’n half uurtje rijden een prachtig domein gelegen is dat we nog nooit bezochten. In de zomer trekken we graag de natuur in om te picknicken, dus komende zomer gaan we zeker eens die richting uit om wat meer van het domein te verkennen.

 5. KABOUTERS SPOTTEN OP DE KABOUTERBERG
  Enige maanden geleden trokken we naar Kasterlee voor een familieweekendje en oma had voor de kinderen een verrassing in petto; een namiddagje kabouters spotten op de ​Kabouterberg. Een heuse kabouterverteller gidste ons door het kabouterbos met een zak vol kabouterverhalen en kabouterweetjes. We weten nu dat kabouters ook naar school gaan en waarom hun kaboutermuts rood is. Een twee uur durende wandeling waar je ook als ouder in betrokken wordt. Elke vakantiedag en zondag gaan die dagvertellingen door. Voor elk kind dat een echte kabouterkenner wil worden!

  Tip: Je kunt hun leuke gezin volgen op www.zegmaarbabs.be maar je kan hen ook volgen op social media. Volg je Zeg.maar.Babs al op Facebook, Instagram, Pinterest of bloglovin’?

  Nog niet gevonden wat je zoekt?
  Probeer onze ACTIVITEITENZOEKER dan eens uit, want daar vind je inspiratie voor meer dan 250 leuke uitjes in eigen land!