De 5 leukste Valentijnsuitstapjes

Valentijn staat voor de deur! Je hoeft niet altijd een duur cadeau te kopen om te laten zien dat je elkaar graag ziet. Trek er gewoon samen eens op uit. Wat dacht je van één van deze romantische uitstappen?

1. Bilzen Mysteries zet je samen in vuur en vlam
De avond valt, Alden Biesen komt tot leven.
Stap door de poort, zet je tablet  aan en wandel mee in het verhaal. Heden en verleden smelten samen tot één groot avontuur vol spectaculaire beeld-, klank- en lichteffecten. Volg de Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir. Hij kent alle geheimen van deze historische plek. 800 jaar geschiedenis, van de donkere middeleeuwen tot een verwoestende brand.
Durf jij deze tijdreis aan?
Meer info? www.bilzenmysteries.be

2. Passie voor chocolade in het vernieuwde Choco Story
Choco Story verhuist op 14 februari en wordt naar eigen zeggen het grootste chocolademuseum van de wereld. Met een interactief overzicht van 5.500 jaar cacao-, 500 jaar chocolade- en 100 jaar pralinegeschiedenis. Als dat geen romantisch uitstapje wordt met Valentijn dit jaar?  Midden in Brussel, achter een koetspoort, zit momenteel meer dan 1800m² gewijd aan de geschiedenis van chocolade en cacao verborgen. Een unieke en authentieke ervaring die het publiek meeneemt op een reis vol smaken en ontdekkingen doorheen een ludieke, immersieve en interactieve scenografie. Lekkerbekken en chocoladeliefhebbers zullen er dus volop kunnen proeven van de delicatesse. En voor die andere Belgische lekkernij moet je trouwens in het oude chocolademuseum zijn, want dat wordt omgevormd tot frietmuseum.
Meer info? www.choco-story.be

3. Een zalige winterwandeling samen
Met een romantische avondwandeling scoor je altijd. Wedden we? Sfeervolle lichtjes of wandeling met hapjes? Samen trek je ingeduffeld op pad en doe je één van de mooiste winterwandelingen.
 

4. Genieten in het Atomium
Niet te missen symbool van Brussel en België, unieke verwezenlijking in de geschiedenis van de architectuur en getuige van de Wereldtentoonstelling van Brussel (Expo 58). Het Atomium blijft tot heden de populairste attractie van de hoofdstad van Europa. Naast een surrealistische wandeling door buizen en bollen en een permanente tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van het gebouw, stelt het Atomium ook tijdelijke tentoonstellingen voor, gericht op een ruim publiek. En niets is romantischer dan samen van het panorama in de bovenste bol te genieten, je krijgt er zomaar een uniek en onovertroffen uitzicht over Brussel en omgeving. Afsluiten doe je in het restaurant (apart beheer) in de bovenste bol, dat behalve zondagavond elke dag open is tot 23 uur (reservatie gewenst: 0496/10.58.58). Als dit geen romantische trip wordt?
Meer info? www.atomium.be

5. Boottochtje in de kuip van Gent
Vanaf de Graslei, de vroegere Gentse handelshaven, vertrekken open en overdekte boten die je de gelegenheid bieden de historische binnenstad van Gent van op het water te bezichtigen. Maak er samen een romantisch dagje Gent van en boek je gids voor een geleide wandeling doorheen historisch Gent (keuze uit verschillende themawandelingen) of verras iemand met een heerlijke aperitiefrondvaart doorheen de Gentse binnenstad. Tal van programma's en arrangementen in combinatie met een gegidste boottocht.
Meer info? www.gent-watertoerist.be

Op zoek naar nog meer fijne uittips? Houd dan zeker onze Facebookpagina in het oog voor het allerlaatste uitstapnieuws.