De allerleukste uitstappen met kinderen tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is niet voor niets The most wonderful time of the year…tijd die je het liefst van al doorbrengt met de mensen die je het liefste ziet op een originele locatie of tijdens een leuke daguitstap. Riebedebie serveert alvast 10 fijne uittips op jullie feestbord…om even te ontsnappen aan het feestgedruis en te genieten van al het moois dat ons landje te bieden heeft.

1. Bakken in het Bakkerijmuseum
De kerstperiode is dé tijd van het jaar voor gezellig samenzijn en natuurlijk: lekker gebak! Kom tijdens de kerstvakantie opwarmen in het Bakkerijmuseum: je krijgt een portie gezelligheid en héél wat lekkers voorgeschoteld. Zo kan je je eigen eetbare glas-in-lood kerstkoekjes maken. Of leef je je liever uit met een indrukwekkende kerststronk, een peperkoekenhuisje, of een échte driekoningentaart? Ook in het museum straalt de kerstsfeer er van af: tijdens een spannende zoektocht ontrafel je het mysterie van de Groene Hand, ontdek je enkele van de mooiste plekjes in het museum, en help je de kerstboom verder versieren.Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens een extra verrassing!
www.bakkerijmuseum.be

2. Winteravonden in Bokrijk
Tijdens Winteravonden in Bokrijk keer je terug in de tijd op onze nostalgische winterkermis met attracties van weleer. Een licht- en vuurparade baant zich een weg doorheen het museum en als de avond valt op de vrijdagen en zaterdagen, sluiten we af met een spetterend vuurwerk.
www.bokrijk.be

3. Winterwonderkasteel in Gent
Tijdens de kerstperiode toveren we het Gravensteen weer om tot Winterwonderkasteel. Dit jaar kom je terecht in een spannend avontuur waarin Vikingen, een koning en een graaf de hoofdrol spelen. Kom genieten van prachtig versierde kerstbomengrote vredevurengezellige sfeerverlichting en een ware Vikingsfeer. Nagenieten en opwarmen kan je in de Gravensteen winterbar.
Winterwonderkasteel loopt van 15 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019
Meer info, tarieven en openingsuren.

 

4. De Waaier van Ward in het Gallo-Romeins Museum
Ben jij een slimme speurneus, net als Ward? Ontdek dan het Gallo-Romeins Museum met 'De Waaier van Ward'! Met de waaier ga je in het museum op zoek naar tien voorwerpen. Van elk voorwerp heb je in de waaier drie foto’s. Maar let op! Slechts één foto is de juiste, de twee andere foto’s bevatten een fout. Druk de juiste foto’s uit, leg ze allemaal in de juiste volgorde en maak met de letters de zin die we zoeken. En dan gaat elke speurneus een pák wijzer naar huis!
www.galloromeinsmuseum.be/nl/activiteiten/voor-kinderen/waaier-van-Ward


5. Auto’s spotten in Autoworld
Meer dan 250 voertuigen vertellen het verhaal van de wagen, een van de ingrijpendste uitvindingen ooit, sinds het prille begin tot nu. Het overgrote deel van de in Autoworld tentoongestelde auto’s zijn afkomstig uit de Mahy-collectie, met zo’n 1.000 automobielen – één van de grootste autoverzamelingen ter wereld.
www.autoworld.com

6. China Light in de Zoo
Chinese kunstenaars toveren deze winter de ZOO van Antwerpen opnieuw om tot het sprookjesachtige China Light ZOO. Echt iets om naar uit te kijken en een uitstap om te plannen met het hele gezin. Je beleeft er een onvergetelijke avond tussen honderden reusachtige lichtobjecten in de vorm van kleurrijke dieren en bloemen verspreid over de hele dierentuin. Een beestig festival dat je voor geen geld ter wereld wilt missen, wedden we?
www.zooantwerpen.be  

7. Wintertijd in Leuven
Laat je verrassen door de magische sfeer die de Leuvense Kerstmarkt al 31 edities uitstraalt. Je kuiert langs 170 standen met geschenken, ambachtelijke producten, hapjes en drankjes. Dankzij de vernieuwde verlichting waan je je even in een sprookje.
www.wintertijdinleuven.be

8. Löss gaan in Hofstade
Weet je niet wat te doen tijdens de kerstperiode? Ga dan zeker eens naar 'Doeland'! In dit land worden alle kinderen tussen 3 en 10 jaar oud uitgedaagd om zich uit te leven in verschillende sport- en bewegingsthema's. De sporthal van Sport Vlaanderen Hofstade wordt daarvoor helemaal omgetoverd tot een echt spel- en sportparadijs.
www.sportimonium.be

9. Boxtalino Winter Wonder Circus in De Schorre in Boom
In de paleizen  van koning Melchior, Caspar en Balthasar is het altijd feest. De koningen  en hun gasten vermaken zich aan een rijk gevulde tafel. Eten en drinken tot het niet meer kan terwijl exotische danseressen en roekeloze acrobaten het feest in een vurig tempo opluisteren. Krijgers en soldaten laten aan de drie koningen zien hoe dapper en sterk ze wel zijn. En toen verslikte koning Melchior zich, bleef Caspar met open mond naar de hemel staren en krabde Balthazar in zijn haar.  Het werd opeens muisstil want daar verscheen aan de hemel een ster… Paarden en kamelen werden opgetuigd, koffers met goud, wierook en mirre werden gepakt en daar vertrokken ze. De drie wijzen uit het oosten, koning van Tharsis, Arabië en Saba vertrokken en volgenden de ster… De vierde koning “Artaban” had de ster gemist en kwam te laat.
VAN 22 DECEMBER T/M 6 JANUARI VOOSTELLINGEN ALLE DAGEN OM 11u EN 15u.
Boxtalino Winter Wonder Circus is de ideale familie uitstap tijdens de kerstvakantie en een fantastisch geschenk voor onder de kerstboom.
www.boxtalino.be
www.deschorre.be

10. Geschiedenis opsnuiven in het Historium
Aan de kust is er altijd vanalles te doen in de Kerstvakantie, maar waarom eens niet afstappen in Brugge? In het Historium ontdek je het Middeleeuwse Brugge via Virtual Reality. Historium brengt nog meer beleving en actie voor kinderen en families. Met de meertalige Family Trail verwelkomen ze ook graag families en kinderen, met de. Na het bezoek aan de Historium Story is er in de Historium Exhibition een speelse aanduiding van de meest kindvriendelijke elementen, zodat ook onze jongste bezoekers zich als kind aan huis voelen.
www.historium.be


Meer inspiratie nodig? Check zeker eens onze ACTIVITEITENZOEKER deze Kerstvakantie!