De allerleukste uitstappen met kinderen tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is niet voor niets The most wonderful time of the year…tijd die je het liefst van al doorbrengt met de mensen die je het liefste ziet op een originele locatie of tijdens een leuke daguitstap. Riebedebie serveert alvast 10 fijne uittips op jullie feestbord…om even te ontsnappen aan het feestgedruis en te genieten van al het moois dat ons landje te bieden heeft.

1. Bakken in het Bakkerijmuseum
De kerstperiode is dé tijd van het jaar voor gezellig samenzijn en natuurlijk: lekker gebak! Kom tijdens de kerstvakantie opwarmen in het Bakkerijmuseum: je krijgt een portie gezelligheid en héél wat lekkers voorgeschoteld. Zo kan je je eigen kerstbuche maken. Of leef je je liever uit met een indrukwekkend peperkoekenhuisje, een lang vergeten nieuwjaarsbrood of een échte driekoningentaart? Ook in het museum straalt de kerstsfeer er van af: tijdens een actieve zoektocht, ontdek je enkele van de mooiste plekjes in het museum, en help je de kerstboom verder versieren. Wie zijn kerstsok meebrengt, krijgt trouwens een extra verrassing!
www.bakkerijmuseum.be

2. Winteravonden in Bokrijk
Tijdens Winteravonden in Bokrijk keer je terug in de tijd op onze nostalgische winterkermis met attracties van weleer. Een licht- en vuurparade baant zich een weg doorheen het museum en als de avond valt op de vrijdagen en zaterdagen, sluiten we af met een spetterend vuurwerk om 19u.
www.bokrijk.be

3. Winterwonderkasteel in Gent
Tijdens de kerstperiode toveren we het Gravensteen weer om tot Winterwonderkasteel. Dit jaar kom je terecht in een spannend avontuur waarin Vikingen, een koning en een graaf de hoofdrol spelen. Kom genieten van prachtig versierde kerstbomengrote vredevurengezellige sfeerverlichting en een ware Vikingsfeer. Nagenieten en opwarmen kan je in de Gravensteen winterbar.
Winterwonderkasteel loopt nog t.e.m. 5 januari 2020
Meer info, tarieven en openingsuren.

4. Proeftocht in het Gallo-Romeins Museum
Het verre verleden proeven? Zet je smaakpapillen alvast aan het werk en maak kennis met verrassende smaken uit lang vervlogen tijden. Volg de vloerstickers, lees de weetjes, doe de opdrachten, ontdek je smaaktype en verdien een smakelijke beloning. Proef onderweg van bijzondere hapjes als gepofte spelt, zoutige vissaus of gedroogde dadel. Een keileuke proeftocht om duimen en vingers af te likken …
Alle info vind je hier

5. Auto’s spotten in Autoworld
Meer dan 250 voertuigen vertellen het verhaal van de wagen, een van de ingrijpendste uitvindingen ooit, sinds het prille begin tot nu. Het overgrote deel van de in Autoworld tentoongestelde auto’s zijn afkomstig uit de Mahy-collectie, met zo’n 1.000 automobielen – één van de grootste autoverzamelingen ter wereld.
www.autoworld.com

 

6. Jungle Light Book Festial in de Zoo Antwerpen
Hoor je de lokroep van de jungle in ZOO Antwerpen? Wandel tijdens het Jungle Book Light Festival door het meeslepende avontuur van Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden. Een lichtverhaal over vriendschap, moed en avontuur. De jungle en haar bekende bewoners nodigen je uit. Kom hen bewonderen in de vijfde editie van het bekende lichtfestival nog tot en met 12 januari in ZOO Antwerpen.

7. Wintertijd in Leuven
Laat je verrassen door de magische sfeer die de Leuvense Kerstmarkt al 31 edities uitstraalt. Je kuiert langs 170 standen met geschenken, ambachtelijke producten, hapjes en drankjes. Dankzij de vernieuwde verlichting waan je je even in een sprookje.
www.wintertijdinleuven.be

8. Een bezoekje aan Technopolis
Technopolis
is een plek waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 van alles over wetenschap en technologie komen ontdekken. Je steekt er de handen uit de mouwen tijdens allerlei workshops, geeft je ogen de kost tijdens te gekke demo's en shows en je gaat er aan de slag met talloze interactieve opstellingen. Wil je in de lucht fietsen, in virtual reality vogels spotten of de Grand Canyon trotseren, dieren via augmented reality in veiligheid brengen of een vliegtuig aan de grond zetten? Er is maar één plaats waar je dat allemaal in één dag kan doen: Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie.

9. Boxtalino Winter Wonder Circus in De Schorre in Boom
Met de nieuwe super productie 'Pirates' brengt Boxtalino Theater Circus weer spektakel van de bovenste plank. De “grand chapiteau” is omgetoverd in een betoverend piraten eiland met een indrukwekkende zeerovers galjoen. Extravagante piraten vliegen door de tent in een gevecht met roekeloze acrobaten. Internationale top circus acts, aanstekelijke dans nummers, live zang en bekoorlijke zeemeerminnen zullen jong en oud een onvergetelijke show ervaring bezorgen.
www.boxtalino.be
www.deschorre.be

10. Ondergrondse speurtocht in Coudenbergh
Klein keizer Kareltje heeft jouw hulp nodig! Hij is de code om zijn schatkist te openen vergeten. In die schatkist zit iets heel speciaals: de ketting van de orde van het Gulden Vlies. Kareltje zoekt stoere ridders en prinsessen om de code te kraken. Durf jij mee op zoek te gaan in het ondergrondse paleis van de Coudenberg? Als je de schatkist kunt openen zal Kareltje je zeker belonen!

Meer inspiratie nodig? Check zeker eens onze ACTIVITEITENZOEKER deze Kerstvakantie!