De speeltuinen mogen weer open : 5 x leuke speeltuinen

De openbare speeltuinen in België zijn sinds maart verboden terrein in de strijd tegen het coronavirus. Sinds half mei mogen ze weer open gaan. Bezoeken aan de speeltuinen zijn echter voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar en de volwassenen die de kinderen begeleiden moeten een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon behouden. Bovendien moet de toegang in de grote speeltuinen in parken beperkt worden tot maximaal twintig kinderen tegelijk.

Kijk zeker ook goed naar de websites van alle speeltuinen of ze open gaan of niet.

 

Op zoek naar de leukste speeltuinen van ons land? Samen met mamablogger Nele gingen wij op zoek en zij neemt je mee naar haar 5 favoriete speeltuinen:


1. Puyenbroeck in Wachtebeke

Puyenbroeck heeft een enorme speeltuin, alwaar je kinderen vast uren zoet zijn. Voor sportievelingen zijn er een vijftal uitgestippelde wandelingen doorheen het domein. Er is een expertisemuseum voor molens. En een een gigantische verzameling boerderijdieren.
Naar de website van Puyenbroeck

2. Domein Bokrijk
De speeltuin aan het cafetaria van Domein Bokrijk is momenteel nog gesloten, maar misschien gaat het later deze zomer wel weer open. Hij is zo gigantisch groot, dat we onze zoon daar een keer ‘verloren’ zijn. Gelukkig is de beveiliging zo goed georganiseerd, dat we hem snel terug hadden.Je kinderen vinden er megaglijbanen en schommels. Er is een heus dradencircus en een parcours voor mini-auto’s. Je kan er minigolf spelen. Voor de allerkleinsten is er zelfs een volledig kleuterdorp met HOPLA-speelhoek.  Voor andersvalide kinderen zijn er speciale speeltoestellen. De speeltuin is ook volledig omheind.
Naar de website van Bokrijk

3. Domein Averegten
Behalve een Kinderboerderij is er in Domein Averegten ook een Natuurspeelplaats Hobbeldonk. De aanwezigheid van water, zand en hout heeft aanleiding tot hevige modder- en andere natuurlijke fantasiespelletjes en voor de ouders is er een ligweide.
De Kinderboerderij is vanaf maart al een interessante bestemming om met je kinderen naar toe te gaan. Dan worden de lammetjes geboren en dat wordt gevierd met een heus Lammetjesfeest. Voor de rest zitten er kippen, konijnen en schapen – die doorheen t jaar de weiden van de Averegten begrazen.
Naar de website van Averegten

4. Speeltuin in het Mechelse Vrijbroekpark

Vrijbroekpark is meer dan 50 hectare groen, gelegen aan de rand van de stad Mechelen.Op aanraden gingen wij er eens wandelen en ja – het is een mooi en uitnodigend park.Je kan een hapje eten in Taverne Vrijbroekhof, alwaar je je kids kan laten spelen in de kleine, compacte maar overzichtelijke speeltuin. Elke leeftijd heeft een eigen zone. Vrijbroekhof beschikt over gratis toiletten en een gelegenheid om je baby te verschonen. Een aanradertje van jewelste!
Naar de website van Vrijbroekpark

5. Huizingen

Huizingen is 95 hectaren groot en helemaal op maat van onze en jouw kinderen. In Huizingen vind je maar liefst twee grote speeltuinen en een dierenpark. Je kan er ook met de bootjes gaan varen. Voor kinderen die van gesteenten houden, is er de rotstuin. Ook mensen met een visuele beperking worden niet vergeten. Huizingen heeft een blindenpad: een parcours dat blinden en slechtzienden volledig zelfstandig kunnen afleggen. Plonsen kan in het openluchtzwembad. Zeldzame flora bekijk je in het arboretum van Huizingen.
Naar de website van Huizingen

Bedankt Nele om deze leuke speeltuinen met ons te delen!
Je kan meer leuke uittips van Nele volgen op www.mamaexpert.be.


Meer inspiratie voor fijne daguitstappen vind je via onze ACTIVITEITENZOEKER.