De uittips van november

Laat de kou of een bui je niet tegenhouden om erop uit te trekken , want ook in november zijn er heel wat toffe uittips die een plaats verdienen in je agenda!

1. 11 november is Vredesdag aan de Ijzer
In een regie van Kathelijn Vervarcke combineren ze op maandag 11 november de 92ste IJzerbedevaart met de theaterwandeling 'De oorlog is niet gedaan'. Doorheen de Vredesdag voeren Jonas Van Thielen, Kurt Defrancq, Celia Bogaert, Kobe Chielens, Sipan Hota, Maxine Van Tiggel, Nesrin Ehmet, Roselien D’haenen, Morgane Van Tiggel, Bram Opsomer, Hannefloor Ferdinande, Amelie Constant en Manon Constant u doorheen onze oorlogsgeschiedenis. We landen daarbij in de actualiteit. Geen enkele oorlog stopt op de dag waarop de Wapenstilstand afgeroepen wordt. Geen enkele oorlog kan men ontvluchten zonder de littekens mee te dragen, waar men ook gaat. In het theater ‘De oorlog is niet gedaan’ werpen ze een blik op het leven van een aantal personages na de oorlog: een krijgsgevangene die na de Eerste Wereldoorlog zijn verloofde opzoekt, een Duitse vluchtelinge die na de Tweede Wereldoorlog terug naar haar geboortestad wil en een Syrische Oostendenaar die ons door zijn ogen naar zijn wereld leert kijken.
Meer info vind je hier

2. 16 november is Kunstendag voor Kinderen
Dat kunst enkel iets is voor hoogontwikkelde oudere mensen bewijst dé Kunstendag voor Kinderen! Deze dag brengt kinderen in contact met kunst en kunstenaars. Kunstenorganisaties in Vlaanderen en Brussel organiseren die dag voorstellingen, tentoonstellingen, workshops,… die kinderen kunnen aanspreken.
Meer info: www.kunstendagvoorkinderen.be
Ontdek de activiteiten bij deze attracties

3. Putteke Winter in tal van Provinciale Domeinen
Deze winter kun je weer genieten van sprookjesachtige winterwandelingen in verschillende domeinen!
Ooit begonnen in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, is Putteke Winter ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde tijdens de koudste maanden van het jaar. Verschillende domeinen hullen zichzelf in een magische sprookjessfeer tijdens deze gezellige winterwandeling. De wandeling wordt sfeervol licht en onderweg kom je langs mysterieuze figuren, prachtige wintervertellingen en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een lekkere chocolademelk, glühwein of jenever.

Praktisch:
Tickets kan je online kopen of in voorverkoop in recreatiedomein Keiheuvel (17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan 14) of vrijetijdscentrum VC De Kruierie (Bevrijdingsstraat 1).

4. 26 november is Dag van de Wetenschap
Word wetenschapper voor één dag tijdens de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Supertof,  want op superveel locaties kan je die dag testjes en proefjes uitvoeren. Ben je niet zo voor experimenten? Helemaal ok, je kan ook gewoon geboeid luisteren naar verhalen of kijken naar spectaculaire demonstraties.
Meer info: www.dagvandewetenschap.be
Ontdek toffe activiteiten bij o.a. Technopolis, het Zwin of de Nationale Plantentuin.

5. Van 14 tot 24 november is het Week van de Smaak
De dertiende Week van de Smaak van 14 tot 24 november draait om ‘Voeding en kleur’. Onder het thema ‘De gustibus et coloribus’ willen we iedereen de kunst en kleuren in de voeding laten ontdekken.Hier vind je alle activiteiten rond deze smakelijke week.

Bezoek je één van deze leuke evenementen? Deel dan je ervaringen met #riebedebie via social media en wie weet reposten wij wel jouw bericht.