Een autoreis met kinderen overleven doe je zo

Op uitstap gaan in eigen land is superleuk, maar vaak zit je samen met je kinderen wel lang in de auto. Heb je een lange autoreis met kinderen voor de boeg? Dan kan je maar beter goed voorbereid zijn. Wij zochten en vond enkele toffe gratis spelletjes en kaarten voor onderweg die je op voorhand in tienvoud kan afprinten, kwestie van écht goed voorbereid te zijn, nietwaar?

1. AUTOBINGO

Hoe werkt het?
Versla de tegenstander door als eerste alle symbolen op een kaart of een rij weg te kruisen. Met autobingo kun je echter verschillende spelregels hanteren. Je kunt namelijk kiezen wanneer er een winnaar is. Is dat enkel bij een volle kaart of ook bij één horizontale rij. Of misschien ook bij een verticale en diagonale rij. Dus van boven naar beneden, schuin en rechte rijen. Duurt het te lang dan kun je ook een tijdslimiet invoeren van bijvoorbeeld 30 minuten. Je mag een symbool wegkruisen wanneer je dit op een bord of in het echt kan zien. Diegene die als eerste een kaart of een rij heeft weggekruist heeft roept Bingo. Bij elke rij kun je iemand belonen met een snoepje. Bij vals bingo moet men een liedje zingen.
DOWNLOAD AUTOBINGO HIER

2. GEKLEURDE AUTO’S TELLEN


Hoe werkt het?
Er zijn meerdere varianten mogelijk:

  1. Wie kan binnen 15 of 30 minuten de meeste gekleurde auto’s tellen?
  2. Wie heeft als eerste 10 auto’s van een kleur gezien?
  3. Wie heeft er als eerste van 5 verschillende kleuren 10 auto’s gezien?
  4. Wie heeft als eerste de kaart vol?

DOWNLOAD HET SPEL HIER

3. NUMMERPLATEN SPOTTEN

Hoe werkt het?
Een ‘gouwe ouwe’ voor op de achterbank is kentekens spotten. Het leuke van verre autoreizen is dat je onderweg een heleboel auto’s tegenkomt die niet uit België komen. Aan de nummerplaat kan je zien uit welk land een auto of vrachtwagen komt.
DOWNLOAD HET SPEL HIER

HIER VIND JE NOG ANDERE LEUKE SPELLETJES VOOR ONDERWEG