Een goedgevuld programma voor een weekendje Koksijde in de winter

Tegenwoordig lees je veel over staycation. Je hoeft dus niet altijd ver weg te gaan om een leuke tijd te beleven, vakantie in eigen land kan ook keileuk zijn. Afgelopen weekend reed onze vrouw daarom naar de zee om te familietanken en vitamine sea op te doen. Benieuwd wat we allemaal deden?

Shoppen en lunchen in Kabine/Kantine Koksijde
Kabine, een superleuke bakstenen winkel met keitoffe interieurspullen, baby-en kinderspullen én daarnaast een supergezellig brunchbar Kantine? Het beste van twee werelden? Dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan tijdens ons bezoekje aan Koksijde. Zaterdag was het bibberkoud dus we besloten om er te gaan opwarmen en te genieten van lekkere warme café latte, warme chocomelk, croque monsieurs voor de kindjes en een slaatje voor ons. Allemaal perfect geserveerd en een supervriendelijke bediening.

Nog meer shoppen in Koksijde & Oostduinkerke? Zeker doen, bijna alle winkeltjes zijn er open op zondag, dus extra fijn. Dankzij mijn oproepje voor tips via Instagram kreeg ik de leukste shoppingtips van jullie allemaal. Zoals :

De Karavaan in Oostduinkerke
Deze winkel moet je gewoon bezoeken alsje valt voor retro en vintage. Je vindt er super leuke kledij, accessoires enhebbedingen voor alle leeftijden. Origineel en verrassend adresje!

De Zandvoetjes
De allerleukste kinderschoentjes vind je hier.

Mirashop
Nog een absolute topper voor meisjes die willen schitteren, supervrolijke kledij vind je hier.

Als je aan zee bent moet je gewoon een wandeling op het strand maken. Ja zelfs bij 0°. Aan zee zijn in de winter is echt magisch, het heeft een heel andere dimensie dan in de zomer en dat maak het echt zo leuk.
 

Wandelen in de duinen
Wanneer je kroost het te bont maakt op hotel, neem ze dan mee naar buiten. Zo trokken we richting de beschermd natuurgebied Doornpanne dat samen met De Hoge Blekker en De Schipgatduinen een 240 ha groot duinmassief vormt. Echt prachtig om er te gaan wandelen, zeker als het winterzonnetje erdoor komt.

Tip: neem altijd je wandelschoenen en/of regenlaarzen mee als je naar zee gaat in de winter!
 

Navigo Museum
Op zondag trokken we richting het Navigo Museum, of het visserijmuseum. Het NAVIGO-museum biedt een hedendaagse kijk in de nostalgische wereld van de Vlaamse vissersfamilie, de heroïsche Ijslandvaarders en de Oostduinkerkse garnaalvissers te paard. “Booooooot!” “Vis!” Ons Milleke kon zijn eerste woordjes hier goed oefenen in het museum en hij stond dan ook vol verwondering te kijken naar de grote aquarium en de kraamkliniek voor hondshaaien. Neem zeker ook je tijd om het kustvissersvaartuig OD.1 Martha en de talrijke scheepsmodellen te bewonderen. Het spreekt zeker en vast tot de verbeelding van de kindjes. Ook het oude visserhuisje is heerlijk om eens binnen te wandelen. Het geeft een fijn beeld aan je kinderen hoe het leven er vroeger aan toe ging. Aanrader om te bezoeken met kleinere én grotere kinderen.

Ijsbaan
Ons winterwonderweekendje afsluiten deden we op de ijsbaan Koksijde on Ice. Dit vonden onze kinderen natuurlijk meer dan geweldig. En ik genoot met ons Milleke van een lekkere warme choco aan de kant.
Inspiratie voor warme winterse sfeer aan zee vind je trouwens hier.

Ga je naar zee? Check dan zeker eerst even onze ACTIVITEITENZOEKER!

TIP: Print ook je Kustpas af
Aan de Vlaamse Kust vind je een ruim aanbod attracties. Met de GRATIS kustpas krijg je in al deze attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro! Print meteen je kustpas af