First LEGO® League Junior

Kinderen maken op speelse wijze kennis met STEM-technieken tijdens de FIRST® LEGO® League junior. Elk jaar lanceert FIRST een nieuwe uitdaging om de creativiteit van jonge kinderen tussen 6 & 10 jaar oud te stimuleren.

Dit jaar is het thema ‘Mission Moon’. De teams denken kritisch na over de uitdagingen waar ze voor staan. Ze bouwen vervolgens een maanbasis met de FIRST Inspire Set & LEGO WeDo. Daarna komen ze hun uitwerking voorstellen tijdens het expo moment aan de hand van hun maanbasis ontwerp en een creatieve poster.

De teams tonen hun ontwerp op het expomoment op 20 maart. Teams kunnen zich nog inschrijven tot en met 3 maart 2019. Meer achtergrondinformatie vind je op de website van de FIRST LEGO League Jr.

De opdracht

Ontdekken

Wat heb je nodig om op de maan te kunnen (over)leven? Wat gaan jullie eten en drinken? Hoe krijgen jullie energie? Hoe gaan jullie ademen? Wat gaan jullie doen om plezier te hebben?

Maken en testen

Ontwerp en bouw je maanbasis met behulp van de elementen van de Inspire Set en voorzie minstens één bewegend onderdeel. Maak een creatieve poster waarop je laat zien hoe je het onderwerp onderzocht en wat jullie geleerd hebben.

Delen

Op het expomoment in het Speelgoedmuseum op 20 maart 2019 stel je voor wat jullie hebben geleerd aan de hand van de maanbasis en de creatieve poster.

Wie?

De FIRST LEGO League Junior is er voor kinderen tussen 6 en 10 jaar oud. Ga met je klas (of sportclub, jeugdvereniging , vriendengroep, …) de uitdaging aan in groepjes van maximaal 6 personen. Elk groepje van 6 heeft steeds een teamcoach die ouder is dan 18 jaar.

Inschrijvingsvoorwaarden vind je hier

Ondersteuning

Wil je graag deelnemen maar weet je niet goed hoe je de uitdaging moet aanpakken? Na de registratie helpt een student van Thomas More je mee op weg om je maanbasis op te bouwen.

Deelnemen?

Schrijf je team(s) in voor 3 maart 2019. 

Ga meteen aan de slag met de Mission Moon uitdaging.

Presenteer je werk op 20 maart 2019 (namiddag) in het Speelgoedmuseum.

Tussen 26 maart en 2 juni 2019 worden de ontwerpen tentoongesteld in het Speelgoedmuseum.

Kosten?

Registratie voor je deelname kost € 55 per team. Na registratie ontvangt je team de Inspire Set, met 700+ LEGO elementen om het model te kunnen bouwen.

Beschik je zelf niet over een LEGO Education WeDo pakket dan kan je dit apart bestellen. De organisatie verwijst je hiervoor door naar heutink.nl, maar je kan deze ook via andere online retailers aanschaffen.

De toegang tot het Speelgoedmuseum op 20 maart is gratis voor de deelnemende kinderen en één begeleider per kind. Extra begeleiders of fans krijgen die dag 35% korting op hun toegangsticket.

Opgelet: de optie klasinschrijving is niet beschikbaar in België.

Inschrijven kan via de website van FIRST LEGO League Junior Benelux.

Alle informatie ook na te lezen op
www.speelgoedmuseum.be en www.technopolis.be