Getest en goedgekeurd: Blotevoetenpad in De Schorre

Gisteren trok onze vrouw samen met haar gezin haar schoenen uit en volgde het 'Barrevoetspad', het gloednieuwe blotevoetenpad in Provinciaal Domein De Schorre in Boom. Dit gloednieuw blotevoetenpad is zo'n 850 meter lang en ligt verscholen in de natuur en is een prikkeling voor alle zintuigen. Benieuwd wat ze ervan vonden?

"Wanneer we in de Schorre aankomen, lopen we even langs het congrescentrum De Pitte om meer info te bekomen over het blotevoetenpad want het staat nergens aangegeven. Wie wil kan daar ook voor 6 euro een rugzakje krijgen om je schoenen in te steken, een handdoekje en zeep om je voetjes te wassen na afloop. Maar wij waren goed voorzien en hadden dat allemaal zelf bij. Dat er weinig signalisatie is, is een bewuste keuze horen we daar, om te vermijden dat occasionele wandelaars het pad zouden plattrappen.

Aangekomen aan het begin van het blotevoetenpad, trekken we allemaal onze schoentjes uit en beginnen we aan de tocht van zo'n 900 meter. Tijdens de wandeling moet je niet alleen wandelen, maar vooral ook goed voelen en ruiken. Want je wandelt niet alleen langs verschillende mossen, water, kleibroden en kiezeltjes, ze hebben er ook zo'n 300 kruiden aangeplant. Onderweg ruik je onder meer munt, citroenverbena en kruiptijm. Een grote wilgeniglo van ongeveer zes meter diameter, ingericht met boomstronkjes, is de eindhalte van de wandeling.

Conclusie? Deze wandeling is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en gezinnen!"


PRAKTISCH
Wil je het Barrevoetspad graag bewandelen? Meld je eerst aan het onthaal van de Schorre in Congrescentrum De Pitte. Daar koop je voor 6 euro een rugzakje om je schoenen in te steken, met daarin ook een zeepje, een handdoekje, muntjes en een infobrochure over het Barrevoetspad.

Meer info over De Schorre vind je hier


TIP TIP TIP
Ga dit weekend zeker eens naar De Schorre want er is vanalles te doen zoals onder andere 'Lekker klassiek in de Schorre', een gloednieuw festival: Lekker Klassiek. Het wordt een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau. Niemand minder dan Jef Neve tekent voor de artistieke leiding. 

Zondag is er Schorremorie, hét evenement om de zomervakantie spetterend af te sluiten met meer dan 30 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Breng met hele gezin een bezoekje aan De Schorre en beleef een onvergetelijke dag! Leef je uit op de springkastelen, trampolines, volksspelen, ponyritjes en go-carts. Ga aan de slag in leuke knutselworkshops of dompel je onder in de waterspelletjes. Je kan ook met het hele gezin minigolf spelen in het doolhof of gezellig waterfietsen. Ook brasserie De Schorre en de speeltuin zijn open. Voor de allerkleinsten is er een aparte peutertuin met een ballenbad, springkasteel en kleuterkriebeldroom. Er is ook een ouder-baby hoek voorzien.