Getest en goedgekeurd: een weekendje Beringen

“Limburg heeft al langer een plekje in mijn hart! Maar dat een stadje zoals Beringen zoveel te bieden heeft, dat wist ik nog niet!”Onze vrouw neemt je graag mee naar deze Limburgse mooie plek en deelt hier haar tips:
 

Word mijnwerker voor 1 dag tijdens de Mijnzondagen in het Mijnmuseum


 

 

Zoek je een gezinsuitstap waarbij je kinderen zich amuseren én iets bijleren? Tijdens de Mijnzondagen in het Mijnmuseum worden de kids zelf mijnwerker voor een dag. Treed in de voetsporen van de mijnwerkers. Samen met onze gids Flor trokken we op ontdekkingstocht doorheen de mijngebouwen die normaal gezien niet open zijn voor individuele bezoekers, dit is waarom de mijnzondagen zo leuk zijn! En onze kinderen? Die vonden het superspannend om eens ondergronds te gaan kijken en te ontdekken waar de steenkool voor de stoomboot van Sinterklaas vandaan kwam.
Mijnmuseum, Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen
 

Spelen in de speeltuin aan recreatieoord ’t Fonteintje

Deze speeltuin is echt een paradijs voor kinderen. Er zijn toestellen en attracties voor diverse leeftijden. Er is een minigolfbaan, trickpinbaan en een 30-meter hoge uitkijktoren. Leuk om weten! De airtrampoline en de dans- en beweegboog zijn de nieuwste toestellen in de speeltuin. Bovendien is de speeltuin gelegen in een groene en bosrijke omgeving, terwijl je kinderen zich helemaal laten gaan in de speeltuin kunnen jullie tot rust komen op één van de bankjes. Ook leuk om te doen: de uitkijktoren met een prachtig uitzicht over de streek!  Achter de speeltuin ligt het Boeboekspad: een keutelleuk natuur-ontdek-pad voor families met jonge kinderen. Ontleen een Boeboeksrugzak in de Watersnip en doe samen met Piepel en Soeza fantastimastische opdrachten in het bos: maak een taart van bosmateriaal of een tekening van bessensap, ga met een vergrootglas op zoek naar kriebeldiertjes of speel een spelletje dennenappelpetanque... Reuzepret gegarandeerd!
De Watersnip: Grauwe Steenstraat 7 bus 2, 3582
Speeltuin ’t Fonteintje: Fonteintjestraat  z/n, 3582 Beringen


Spelen op de AvonturenbergWanneer je in de buurt van de mijnsite bent, dan is een derde must-visit de avonturenberg!
De avonturenberg is een uniek speellandschap op de flank van een mijnterril. Via allerlei klim- en klauterconstructies of een wandelpad bereik je de top en heb je een mooi uitzicht over de streek! Een aanradertje van jewelste!
Avonturenberg: be-MINE, Koolmijnlaan 201, 3582 Beringen

 

Klimmen bij bij AlpamayoHelemaal onder de indruk waren we van het klimcentrum Alpamayo, dit ligt vlakbij de Avonturenberg, het zwembad en het mijnmuseum en is ook geschikt voor kindjes. Er zijn routes voor elk niveau uitgestippeld en er is een boulderruimte met valmatten. Dit allemaal in een oude elektriciteitscentrale van de mijn. Tip: drink zeker een koffietje in hun supercoole café, ook helemaal ingericht in de oude industriële stijl. De vriendelijkheid van de bediening krijg je er gratis bij!
Alpamayo klimcentrum: be-MINE 21, 3582 Beringen

 

En dan zijn er nog drie plekken waar je absoluut moet gaan eten:


 

° TODI. Een superfijne brasserie op de mijnsite met een heerlijke, gevarieerde menukaart. Laat je er verrassen door het Mijnmenu, kies gezond voor het menu van Pascale Naessens, geniet van een malse steak of van een snelle snack. Een ideale plek om te bezoeken met kindjes, ze zijn er niet alleen superkindvriendelijk maar vanuit de brasserie heb je inkijk in het grootste aquarium van de streek. Visjes kijken à volonté!

° Voor de betere gastronomie moet je in het Landerhuys in Koersel zijn. Supergroot en mooi ingericht! Je vindt er tal van overheerlijke klassiekers die je van een brasserie kan verwachten zoals: filet-pur, steak tartaar, scampi’s, slaatjes en tal van leuke kindergerechten. En de bediening is ook superkindvriendelijk!

° De Biertuin is ook een bezoekje waard voor een groot of klein hongertje. Je vindt er lekker en kwalitatief eten in een omgeving waar je je als gast thuis voelt. Een zalig tuinterras met een toffe speeltuin, een kinderkaart en een superkindvriendelijke bediening maken dat je hier als gezin met kinderen zeer welkom bent.

 

En overnachten?

Dat doe je in 't Kasteeltje in Beverlo, een gezellige bed & breakfast met 5 gastenkamers (waarvan ook familiekamers!) waar het fijn vertoeven is op een geitenmelkerij en waar je ‘live’ mee geiten kan melken en ijsjes kan proeven van geitenmelk. Een heerlijke belevenis voor het hele gezin!
 

Een volledig overzicht van slaapaccommodaties in Beringen vind je hier:
 

Conclusie? Of je er nu een dagtrip of een weekendje van maakt, Beringen zal je niet ontgoochelen! Wedden?

OP ZOEK NAAR MEER LEUKE DINGEN in Limburg en de buurt? Bezoek dan zeker eens onze ACTIVITEITENZOEKER

Op de site van Toerisme Beringen vind je nog meer leuke tips