Hidrodoe ontvangt 700.000ste bezoeker

Hidrodoe, het interactieve waterDOEcentrum van Pidpa, viert vandaag feest met de ontvangst van haar 700.000ste bezoeker.

Hidrodoe opende in 2003 haar deuren. Een uniek ‘science center’ waar jong en oud op een interactieve manier de waarde en het belang van (zuiver) water ontdekken; waar men al doende water leert voelen, proeven en beleven.

Hidrodoe won in het verleden al verschillende prijzen door haar bijzonder manier van werken. In 2017 en 2018 werd Hidrodoe door Toerisme Vlaanderen verkozen als meest familievriendelijke toeristische attractie. Vorig jaar ontving Hidrodoe de Sustainable Education Award, een onderdeel van de Belgische Energie- en Milieuprijs. Al zeven jaar op rij kan Hidrodoe pronken met het ‘Green Key certificaat’, een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die duurzaamheid in woord en daad omzetten. Tot slot is Hidrodoe in 2019 door het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling verkozen tot SDG-voice. Als SDG-ambassadeur informeert zij iedereen over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en hoe wij allemaal kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Hidrodoe is een onderdeel van Pidpa (www.pidpa.be), het integrale waterbedrijf in de provincie Antwerpen. Pidpa verzorgt de productie en distributie van drinkwater aan meer dan 1,3 miljoen gebruikers. In 35 gemeenten staat zij in voor een professioneel rioleringsbeheer.

De indoorrivier, de immense draaikolk, de verfrissende waterparaplu….de experimenten en de 4D-films blijven boeien. Na 16 jaar blijft Hidrodoe populair bij grote en kleine waterwetenschappers. Zondag 23 juni werd de 700.000ste bezoeker ontvangen door Mien Van Olmen (burgemeester van Herentals), Jan Michielsen en Stefan Verraedt (schepenen van stad Herentals) en Mieke Van den Brande (voorzitter van Pidpa). De gelukkigen waren de familie Rao-Degucht met de kleinkinderen Indra en Jai.

‘Met Hidrodoe wil Pidpa mensen sensibiliseren om verstandig met water om te gaan.’, aldus Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa. ‘Wij zijn dan ook blij dat jaarlijks de bezoekersaantallen van Hidrodoe nog stijgen. Het beste bewijs dat Hidrodoe nodig is en meer dan de moeite waard om te bezoeken!’.