Hoe zou jouw leven eruitzien zonder wetenschap?

Het klinkt logisch, maar toch staan we er zelden bij stil: een leven zonder wetenschap is moeilijk in te beelden. Op de Dag van de Wetenschap op zondag 25 november staan wetenschapsliefhebbers verspreid over 97 locaties in gans Vlaanderen en Brussel paraat om je ervan te overtuigen dat je zonder wetenschap (letterlijk) in je blootje zou staan! Daarvoor gooien ze zowat alle wetenschappen in de strijd. Dit jaar besteden ze extra aandacht aan nieuwe technologieën zoals virtual & augmented reality en AI.

Op de Dag van de Wetenschap op zondag 25 november kan je op meer dan 97 locaties verspreid over Vlaanderen en Brussel terecht voor meer dan 750 workshops, demo’s, lezingen, rondleidingen... rond wetenschap. Nog nooit werden zoveel activiteiten aangeboden; het gaat om een absoluut record!

Via www.dagvandewetenschap.be kan je snel zoeken welke activiteiten in jouw regio worden aangeboden. Deze activiteiten zijn bestemd voor jong en oud en zijn bovendien meestal gratis.

Hoe zou jouw leven eruitzien zonder… virtual & augmented reality en AI?

Op de Dag van de Wetenschap komen zowat alle wetenschappen aan bod. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan virtual & augmented reality en AI (artificiële intelligentie). Dé vraag tijdens deze editie van de Dag van de Wetenschap is niet alleen ‘Kunnen we nog zonder wetenschap?’, maar ook ‘Kunnen we nog zonder al deze nieuwe technologieën?’.

Via workshops, lezingen, live demonstraties… kom je te weten hoe deze nieuwe technologieën vandaag al worden toegepast. Alle activiteiten vind je terug op www.dagvandewetenschap.be.

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Het jaarlijkse evenement – dat inmiddels aan de 8e editie toe is – wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.