Met mamablogger mamavanvijf naar het Historium in Brugge

Het Historium is een wonderlijke historische belevingsattractie, die je meeneemt op een tijdreis naar de Gouden Eeuw!

In het Historium brengen ze je terug naar de Brugse middeleeuwen. Filmische decors met muziek en speciale effecten voeren u mee in een liefdesverhaal gebaseerd op het schilderij 'Madonna met kanunnik Joris van der Paele' van Jan van Eyck. Het Historium ligt op de Markt, waar vroeger de Waterhalle stond. Dit was de centrale opslagplaats voor de scheepvaart in de bloeiende handelsstad. De locatie is gereconstrueerd in de attractie en geeft je bezoek een extra dimensie. Stap mee in het verleden en ervaar wat er toen leefde. Mamablogster Anne Cornut bracht een bezoekje aan het Historium en deelt haar ervaringen graag met ons:


"Van levendige geschiedenislessen gesproken. Als je je kroost eens echt wilt laten onderdompelen in de sfeer van een Middeleeuwse stad dan is Historium in Brugge een absolute aanrader! Volledig op kindermaat word je meegetrokken in een liefdesgeschiedenis tussen een leerjongen bij van Eyck en zijn geliefde Anna. Je volgt de voetsporen en komt zo in typische Middeleeuwse taferelen terecht. Terwijl je via de koptelefoon het verhaal volgt, gaan er deuren open, snuif je geuren op van terpentijn en scheepskruit en krijg je levendige beelden op schermen te zien. Best spannend op sommige momenten. Wij vonden het in ieder geval de moeite waard! En mijn kroost weet ondertussen weer wie Jan Van Eyck is :-D," vertelt mamablogster Anne Cornut.


Panoramisch terras

Vanop het panoramisch terras op de tweede verdieping geniet je trouwens van een prachtig uitzicht op de Markt van Brugge. De Markt is nog steeds het kloppend hart van Brugge.
Fijn om weten! Het panoramisch terras is vrij toegankelijk en dé ideale plek voor een mooi fotomoment.


Dankjewel Anne om ons mee te nemen naar het Historium!
Willen jullie zelf eens een bezoekje brengen? Dan vind je alle info hier

Volg de avonturen van Anne met haar vijf kinderen via haar blog