Nieuwe expo Noordzeeschatten in samenwerking met WWF

Ontdek nu de nieuwe expo <Noordzeeschatten>, een samenwerking tussen het themapark Seafront en WWF. Het World Wide Fund For Nature zet zich sinds 1961 in voor de bescherming van de biodiversiteit en de habitats, en voor de vermindering van de menselijke impact op de natuur. Deze gezamenlijke expo heeft als doel de bezoeker te informeren over de Noordzeenatuur en de impact die elk individu hierop heeft, maar vooral om hen te sensibiliseren om zelf een verschil te maken!

Recyclage, je kan er niet om heen

De expo zelf is een staaltje van ultieme recyclage. ‘Het jaar van de Noordzee’ en de ‘WWF Noordzeecampagne’ lagen hier aan de basis. Naast de inhoud werd ook de reeds aanwezige infrastructuur in het themapark, in samenwerking met het Gentse communicatiebureau KARAKTERS, gerecupereerd. 

Wat is er te zien?

De bezoeker wordt begroet door de quote ‘It’s our earth, let’s protect her’. Het landschap hierna is een natuurlijk kustlandschap met duinen, strand en een vooroever waar men fauna en flora spot. Boven het landschap wordt men geconfronteerd met een reality check: het resultaat van de menselijke impact op het milieu, de wereld en op de oceaan.

Na deze reality check volgt informatie omtrent de Noordzee. Deze info wordt op verschillende manieren aangereikt aan de bezoeker. Zo is er een quiz met draaibare paneeltjes, een ladekast met natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels, filmpjes op tv-schermen, een kijkkast met een onderwater landschap, een panorama die de menselijke impact op de zeebodem toont... Ook zijn er QR-codes om digitale informatie te verschaffen aan de bezoeker.

Het laatste deel van de expo omvat een bredere omkadering van de verschillende milieu- en natuurproblemen: klimaatverandering, onze honger naar energie de consumptiemaatschappij…. Hier worden tevens oplossingen en tips aangereikt hoe je zelf je steentje kan bijdragen voor het behoud van onze Noordzee.

De expo ‘Noordzeeschatten’ wordt afgesloten met een grote kaart, waarop te zien is dat er eigenlijk maar 1 oceaan is. Daarnaast is er ook een fotobooth, waarin de bezoekers zich op een ludieke manier even snorkelaar of duiker wanen. Eindigen doen we zoals we begonnen zijn, met een quote: ‘There is NO plan(et) B!’

Een heerlijke, leerrijke en actuele familie-expo. Het bezoek aan de nieuwe Noordzeenatuur-expo  zit inbegrepen in een bezoek aan SEAFRONT. Dagelijks open van 10u-17u, bezoektijd bedraagt circa 2u.   ! Profiteer van de gelegenheid om de Russische foxtrot-onderzeeër te bezoeken, nog open voor bezoek tem 02.06.2019!