Nina Derwael promoot nieuwe Mendelejev-game Technopolis

“Nina Derwaels favoriete element uit de tabel van Mendelejev? Dat is goud, zoals de medailles die ze al veroverde met haar spectaculaire salto’s en slingerwerk aan de brug.” Op deze manier roept Technopolis samen met Nina Derwael kinderen, jongeren en volwassenen op om in Technopolis op zoek te gaan naar hún favoriete element via een gloednieuwe Mendelejev-game.

Om de nieuwe Mendelejev-game te promoten ging Technopolis op zoek naar bekende Vlamingen met een duidelijke link naar een chemisch element uit de tabel van Mendelejev. Nina Derwael was een uitstekende kandidate voor de campagne van Technopolis omwille van het element goud dat in de medailles zit die ze al veroverde. Nina Derwael treedt daarmee in de voetsporen van weerman Frank Deboosere. Zijn favoriete element – zo verkondigt hij in de campagne – is kwik, zoals in de thermometers van vroeger.

Zowel Nina als Frank probeerden de Mendelejev-game eigenhandig uit en gaven al spelend hun goedkeuring. Ze voelden zich naar verluidt helemaal "in hun element". Dat strookt helemaal met de slogan van de campagne die luidt "#InMijnElement".

Over de nieuwe Mendelejev-game in Technopolis

Tijdens de paasvakantie is de Mendelejev-game zonder twijfel de topper in Technopolis. Tijdens het spel speuren twee gamers samen de ruimte af naar elementen uit de tabel van Mendelejev. De elementen zitten verstopt in alledaagse voorwerpen (zoals een badeendje, smartphone of een vals gebit) die op een reuzegroot scherm voorbij zoeven. Door behendig mik- en klikwerk, ontdekken de spelers uit welke bouwstenen of elementen ze opgebouwd zijn. De kunst bestaat erin om alle elementen, ook diegene die het minst vaak voorkomen, in een virtuele tabel van Mendelejev te doen belanden.

De game is geschikt voor jong en oud. Jonge kinderen genieten in de eerste plaats van de speelse speurtocht in de ruimte en het vinden van voorwerpen. Jongeren en volwassenen leggen dan weer sneller de link met de tabel van Mendelejev en hoe eigenlijk alles bestaat uit elementen.

Meer weten over Nina, Frank en de Mendelejev-game? Klik hier

Ontdek de video.