Riebedebie met blogster Heidi Vandenbussche

Deze maand gaan we op pad met blogster Heidi Vandenbussche. Haar blog 'Living by the Sea' staat voor frisse zeelucht, the slow life en een grote portie Oostende. Naast haar reiskriebels en travel hacks, geeft ze je graag een kijkje in het leven van een kustbewoner. Benieuwd naar haar favoriete trekpleisters?

Wat is voor jou de ideale daguitstap?
Idealiter hebben we natuurlijk zonnig weer en kiezen we iets in de buitenlucht. In mijn tas zit wat lekkers voor onderweg. Ook het gezelschap is belangrijk. Ik trek er geregeld op mijn eentje op uit. Dan kan ik echt mijn tijd nemen om alles in me op te nemen. Andere attracties lenen zich dan weer beter voor een uitstapje met mijn metekindjes. Zo bezocht ik met hen al Plopsaland De Panne en de Efteling. Meestal trekken we er in het najaar en in de winter op uit. De maanden dat onze strandcabine er staat proberen we daar optimaal van te profiteren.

Waar mogen ze jou altijd voor wakker bellen?
Om naar Stockholm te gaan! Als ik iets dichter bij huis moet kiezen, dan kies ik voor een boottochtje. Ik ben graag op of bij het water. Als we gaan wrakduiken op zee, varen we meestal ook een uurtje om ter plekke te geraken. We blijven dan meestal heel de dag op zee. Heerlijk! Je kan ook een haventocht boeken of een stukje meevaren met de Seastar. Wist je dat je nu ook je fiets kan meenemen aan boord? Zo kan je een fietstochtje vlot combineren met een boottocht om de omgeving te verkennen.

"De zee is een attractie op zich!"

Welke attractie in jouw buurt is onmisbaar voor jou?
De zee is een attractie op zich :) De zee is echt onmisbaar voor mij. We hebben in Oostende heel wat maritieme attracties zoals de Mercator. Dit voormalig opleidingsschip van de marine is pas helemaal gerenoveerd. Zeker de moeite om te bezoeken. Het was poolreiziger de Gerlache die instond voor het ontwerp van dit schip. Als Antarctica-liefhebber is dat een belangrijk detail voor mij. Ik denk dat iedereen in Oostende blij en zelfs wat emotioneel was toen de Mercator terug 'thuis' kwam na dat jaartje in het droogdok.

Wat zijn je favoriete trekpleisters aan de kust?
Het Fort Napoleon verrast me elke keer weer. De ligging is prachtig, midden in de duinen. Je kan er lekker eten in het restaurant en ze organiseren er ook regelmatig interessante tentoonstellingen. Zo is er in het najaar een tentoonstelling rond de Spiekpietjes en ook de fototentoonstellingen in de zomer zijn steevast succesvolle toppers. Oosteroever ligt zo dichtbij het centrum van Oostende en toch lijkt het een hele andere wereld. Het korte tochtje met de overzetboot heeft hier wellicht veel mee te maken.

Welke attractie staat er zeker nog op jouw bucketlist?
Door mijn job en ook wel door de blog bezocht ik al vrij veel attracties. Toch zijn er nog attracties waar ik nog niet kwam. Navigo in Oostduinkerke is zo eentje die ik nog niet bezocht en die eigenlijk al lang op mijn bucket list staat. Ook het Zwin wil ik graag nog eens bezoeken. Ik was er als kind wel al eens maar herinner me er niet zo veel van.

Welke toeristische attractie zou jij aanbevelen aan anderen?
Raversyde in Oostende is zeker een aanrader. Ik was er 3 jaar geleden zelf pas voor het eerst en was echt verrast! De vissershuisjes en de geschiedenis van dit stukje Oostende spraken me meteen aan. Ook het gedeelte over de archeologische opgravingen vond ik interessant. Je vindt er ook het vroegere huis van Prins Karel en een uniek stukje Atlantikwall uit de Wereldoorlogen. Als je op de kustbaan tussen Oostende en Middelkerke rijdt zie je al een deel van deze voormalige verdedigingslinie. De vele gangen en constructies zijn indrukwekkend.

NOG OP ZOEK NAAR LEUKE ACTIVITEITEN AAN DE KUST?
Check dan zeker eens onze ACTIVITEITENZOEKER of lees nog eens dit artikel.

Bedankt Heidi voor deze geweldige tips!
Meer tips om eropuit te trekken? Bezoek dan zeker eens Heidi's blog!

Foto's: Lelo Design

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Op zoek naar nog meer leuke attracties in Oostende? Ontdek ze allemaal en wel hier.

Fijn om weten! Aan de kust ontdek je gratis de Kustpas boordevol kortingen

Heel wat van de attracties die Kids en Trips aanbevelen vind je op de Kustpas, Met deze GRATIS pas krijg je in 44 attracties leuke kortingen, samen goed voor een voordeel van wel 300 euro! Print meteen je kustpas hier af