Riebedebie met Evy Gruyaert

Evy Gruyaert kennen we allemaal als presentatrice in de programma's Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Sportland maar ook als omroepster bij de zender Eén.

Ze zette bovendien heel Vlaanderen aan het lopen met haar trainingsprogramma "Start To Run". Die formule werd zo populair dat ze ook het gezicht werd van "Start to Bike", "Start to fitness", "Start to golf", "Start to swim", "Start to walk" en "Start to veggie"!  "Je hoeft helemaal niet zo ver te gaan om een vakantiegevoel te hebben," zegt ze. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen... Benieuwd waar zij graag naartoe trekt? Ontdek hier haar dichtbij-tips!

° Ga naar de Leiestreek
"Ik hoef helemaal niet ver te gaan om een semi-vakantiegevoel te ervaren. Ik woon in de Gentse Leiestreek waar je op een eenvoudige manier kan genieten van de meanderende Leie. Huur een sloep, neem een picknick en een hele nest kinderen mee en geniet een namiddag op het water middenin de natuur. Je krijgt een compleet ander zicht op de wereld, heerlijk!"
Benieuwd waar je zoal naartoe kan trekken in de Gentse Leiestreek? Ontdek het hier

Image result for Brussel

° Op ontdekkingstocht door onze hoofdstad
Je hebt de neiging om het land waar je vandaag komt te verwaarlozen, maar iedereen moet volgens mij eens op ontdekkingstocht door onze hoofdstad in plaats van citytrips naar Parijs en Londen te boeken. De Leeuw van Waterloo staat ook nog op onze to-do-list. Mijn zoontje is gefascineerd door trappen en leeuwen, dus dit is de beste combinatie: sport en cultuur, all-in one.
Benieuwd wat je zoal kan bezoeken in Brussel? Ontdek het hier

° Een dagje naar de Kust
"Ik hou van de Belgische Kust, ik ga heel graag wandelen aan de zee. Ik heb zo’n goeie herinneringen aan Oostende, even uitwaaien en aan de vismarkt gerookte heilbot en garnalen eten!"
Benieuwd wat er zoal te beleven valt in Oostende? Ontdek het hier

Image result for planckendael

°

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Een daguitstapje naar Planckendael
"Als kind gingen wij niet zo vaak op reis in eigen land, maar ik heb wel supertoffe herinneringen aan daguitstapjes. Zo zal ik onze dagtrips naar Planckendael nooit vergeten. Ik ben een dierenliefhebber en dan kan een dagje in deze ruime dierentuin mij altijd bekoren!"
Een bezoekje aan Planckendael? Meer info vind je hier

° Op binnenlandse vakantietrip naar de streek van Lo-Reninge
"Mijn ultieme binnenlandse vakantietip? Ga eens naar de streek van Lo-Reninge in de buurt van Ieper. Het is een regio waar je niet spontaan naartoe zou trekken maar het is daar zo ontzettend mooi om te fietsen en te wandelen. De vele bed & breakfasts zorgen ervoor dat je er gerust 2 à 3 dagen kan doorbrengen om een ultiem vakantiegevoel in eigen land te beleven!"
Benieuwd wat je zoal kan beleven in Reninge en de rest van de Westhoek? Ontdek het hier

copyright foto Evy Gruyaert: VRT