Riebedebie met sportjournalist Ruben Van Gucht

“België heeft veel verborgen troeven, ontdek ze gewoon!”

Voor zijn job als sportjournalist doorkruist Ruben Van Gucht het ganse land. Maar ook na zijn uren ontdekt hij graag de mooiste plekjes in eigen streek. Liefst samen met zijn vrouw op de tandem. Benieuwd naar zijn vakantietips?

 
Ruben, in welke streek breng je het liefst vakantietijd door?
Ik ben een echte huismus, Klein-Brabant is het gebied waar ik ben opgegroeid maar ondertussen woon ik in Brussegem. Een mooie streek waar ik in het weekend of tijdens vakantieperiodes graag ga fietsen. Ik hoop eigenlijk dat het nooit geen toeristische trekpleister wordt, anders wordt het veel te druk hier.

Welk monument moet iedereen volgens jou eens bezoeken?
Ik ben geen groot monumentenman, maar ik denk spontaan aan het Kasteel Van Bouillon. Wij gingen daar als kind geregeld naartoe. Bouillon is tevens een mooi stadje waar een mooi verhaal uit de Middeleeuwen aan vasthangt.

Voor welk zomers Belgische uitstapje mogen ze jou wakker bellen?
Gaan fietsen! Mijn vrouw en ik fietsen altijd samen op een tandem, bij mooi weer trekken we erop uit en sluiten we af met een ijsje. Je kan je geen betere vakantiedag voorstellen.

Waar in Belgie heb jij de leukste vakantieherinneringen?
Wij gingen als kind veel naar De Haan aan zee, waar ik leuke tijden beleefd heb. Maar ik moet ook spontaan terugdenken aan alle kampen die ik heb gedaan met de jeugdbeweging. Zo ben ik overal in België geweest en alle plekken in ons hebben wel iets te bieden. Je moet alleen je ogen durven opendoen. België heeft veel verborgen troeven, ontdek ze gewoon.

Wat is jouw ultieme Vlaamse Vakantietip?
Spring op je fiets, kies een mooie streek, stop onderweg op een gezellig terras, fiets een beetje verder, hou geen rekening met de tijd en ga ’s avonds gezellig iets eten, ergens in Vlaanderen. Dat is pure vakantie.

Op zoek naar leuke attracties en musea in eigen land of inspiratie voor leuke daguitstappen?
ONTDEK ZE HIER VIA ONZE ACTIVITEITENZOEKER


Copyright foto: Joost Joossen - De Zondag