Swingende Rozenfeesten

 

Zondag 16 juni van 11 tot 18 uur, Vrijbroekpark, Mechelen

Het Vrijbroekpark bestaat 90 jaar, de provincie pakt uit met een swingende editie van de Rozenfeesten. In en om de rozentuinen roepen we de sfeer van eind jaren twintig op.

Altijd al gedroomd van een twentieslook? Laat je in de watten leggen in Retrolena’s Vintage Salon: waan je helemaal terug in de jaren 20, 30 van de vorige eeuw terwijl je je een bijpassende glamoureuze look laten aanmeten: van stoere tattoo tot sexy kapsel of elegante Hollywood make-up. Na een bezoek aan het salon ben je helemaal retro-proof en kun je je metamorphose laten vastleggen op instax foto.

De benen losgooien kan op muziek van Demi-sec en DJ Dr SwingenStein, en met demonstraties en dansworkshops Lindyhop.

Speciaal voor de kinderen komt het Spaanse kunstenaarscollectief Katakrak met “Animalada”, een fantastische, interactieve spelinstallatie. Ook Juffertjes in het groen zijn van de partij. Straattheater Gusta brengt een passiespel met vleugeltjes, voor kinderen van 3 tot 103 jaar oud.

Rozenliefhebbers kunnen op de rozenmarkt terecht voor advies en aankoop van rozen bij gekende kwekers. Eetbare bloemenboeketten, rozenjenever en veel meer vind je op de markt. Wie honger of dorst heeft en wil verpozen kan terecht in het high tea salon. In de namiddag en de avond kun je op pad met een rozengids.

De Mechelse bellenmadam zet het feest in gang om 11 uur en we eindigen tegen 18 uur, met een volle dansvloer tussen de rozen!

Wie vind je nog op de rozenfeesten: Lens Roses, De Hofleverancier, Rozenkring Exclusief, de compostmeesters, de fietsgraveerders, rozengidsen en - experten, de Broodbroeders, Sister Seasoning, Orthello, ijsbar Heidatelier, het Vrijbroek pannenkoekenteam, Lindyhop Mechelen, Snel-Taxi, Buitengewoon Mechelen, b-creativ, …