The Wolfpack komt eraan

KOERS opent seizoen met The Wolfpack

Met 73 zeges werd afgelopen wielerjaar meer dan ooit gedomineerd door The Wolfpack. De ploeg rond manager Patrick Lefevere haalde met Remco Evenepoel bovendien een absolute sensatie in huis. Fotograaf Sigfrid Eggers volgde The Wolfpack tijdens het recordjaar 2018. 

De tentoonstelling is een selectie van de beste beelden uit het boek 'The Wolfpack' aangevuld met nieuw fotomateriaal. Verwacht je aan een parcours met meer dan honderd grootformaatbeelden. Dicht op de huid van de renners herbeleef je de fantastische hoogtepunten van een jaar profwielrennen, en dit in het unieke kader van KOERS. Museum van de Wielersport.

Voor de duur van de expo vind je in KOERS een pop-up verkooppunt van Deceuninck-Quick Step met merchandise van de wielerploeg.

Bezoek de expo.

Roeselare Wielerstad met GP Jean-Pierre Monseré 

Zondag 10 maart wordt de GP Monseré verreden op een vernieuwde omloop. Starten doet de UCI 1.1-wedstrijd in het Oost-Vlaamse Aalter. De aankomst ligt ter hoogte van het De Coninckplein in centrum Roeselare.

Bezoek KOERS gratis tijdens deze Roeselaarse wielerhoogdag! Ook het KOERSkaffee is die dag open. 

Beleef Roeselare Wielerstad

Vijftien wervelende wieleretappes voor het hele gezin

Met de krokusvakantie in het verschiet lanceert KOERS. Museum van de Wielersport eenwervelend gezinspakket. Bemachtig jouw KOERS-musette met roadbook aan het onthaal en ga op zoek naar sprekende objecten, onderzoek hoeveel koers in jouw dorp aanwezig is, test zelf een fiets uit de 19e eeuw of verzin je eigen wielerbijnaam.

Met het nieuwe gezinspakket vervelen 6-12-jarigen (en hun familie) zich geen seconde.

Kom op ontdekking

Gezocht!

‘Het Vooolk! Met de uitslagen van de Ronde van Frankrijk!’ Die boodschap weerklonk jarenlang in vele Vlaamse dorpen en steden na afloop van elke Touretappe. Het befaamde Tourkrantjewerd gretig verdeeld én gelezen. In het eerstvolgend nummer van Etappe, het jaarlijks tijdschrift van KOERS, blikken we terug op dit fenomeen. Maar daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Was je zelfooit verdeler van het Tourkrantje? Of weet je wie een verleden als Tourkrantjesventer heeft? Laat het ons weten. Bedankt!

KOERS op zondag

Met de voorjaarsklassiekers voor de deur en de intrede van het toeristisch seizoen, schakelen KOERS en Toerisme Roeselare opnieuw over naar de zomeruurregeling. 

Vanaf maart zijn het museum, de museumshop en het toeristisch onthaal voortaan ook op zondag open, steeds doorlopend van 10 tot 17 uur. De openingsuren van het KOERSkaffee blijven ongewijzigd.

Bekijk hier alle openingsuren

Wielerploeg Sport Vlaanderen - Baloise: 25 jaar kweekvijver van koerstalent

Wielerploegen die een zilveren jubileumkunnen vieren, zijn eerder uitzondering dan regel. Het huidige Sport Vlaanderen ─ Baloise is er één van.

Gestart als een tijdelijk initiatief onder de naam ‘Vlaanderen 2002 ─ Eddy Merckx’, is de ploeg uitgegroeid tot dé referentie in het opleiden van neoprofs tot volwaardige beroepsrenners. Yves Lampaert, Tim Declercq, Oliver Naesen, Serge Pauwels en Victor Campenaerts zijn maar enkele voorbeelden van wielertalenten die dankzij deze unieke ploeg konden uitgroeien tot succesvol profrenner. Auteurs Dries De Zaeytijd (KOERS. Museum van de Wielersport) en Fons Leroy (mede-oprichter en huidig gedelegeerd bestuurder VDAB) blikken aan de hand van petites histoires, portretten en sprekende resultaten terug op het 25-jarig palmares van dit bijzonder wielerprojectTe koop in de museumshop.