UITAGENDA: Hier sturen wij je naartoe tijdens de maand juni

Eindelijk goed weer, bijna zomer! Juni is de maand waarin je nog eventjes  moet doorbijten tot het weer grote vakantie is, maar waarin je wel al kan genieten van unieke zomerse evenementjes en activiteiten. Waar sturen wij je naartoe deze maand?

1. Bunkerdag in Raversyde
10 juni

Zondag is het Vaderdag: de uitgelezen tijd om alle vaders in de bloemetjes te zetten! Waarom combineer je dit niet met een bezoekje aan de Bunkerdag, net zoals vorig jaar.  Want hoe komen die honderden bunkers hier terecht? Wie bouwde ze en waarom? Zijn er aan onze kust ook bunkers en militaire constructies terug te vinden uit andere periodes? Je komt het allemaal te weten tijdens Bunkerdag!

2. Rozenfeest in het Rivierenhof
10 juni

Ga zondag genieten van rozengeur en zonneschijn in de prachtige rozentuin van het Rivierenhof. Onder de prachtige beuken van de Parkweg kun je tijdens het Rozenfeest rozen kopen, advies vragen aan experten en genieten van hartverwarmende animatie en proevertjes geïnspireerd door de koningin der bloemen. Topuitje!

3. Imkeren, iets voor jou?
15 juni

Traditiegetrouw organiseert Lieteberg ook dit jaar weer een cursus ‘Nieuwe imker’ in samenwerking met de Limburgse Imkersbond. De cursus is bedoeld voor geïnteresseerden die willen starten met het houden van honingbijen. De cursus ‘Nieuwe imker’ leert je in tien lessen de basistechnieken van het imkeren. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis opgedaan om een eerste bijenvolk te houden. De introductieles ‘Imkeren, iets voor mij?’ vindt plaats op vrijdag 15 juni 2018 van 19.30u tot 22.00u in het auditorium van Lieteberg. De overige lessen van de cursus gaan door in de winter en in het voorjaar van 2019.  Iets om zeker in het oog te houden wanneer je houdt van bijtjes.

4. Schaapscheerfeest op de Kesselse Heide
17 juni

Tijdens het jaarlijkse Schaapscheerfeest zie je op de Kesselse Heide van dichtbij hoe schapen van hun winterjas worden ontdaan. Naast demonstraties en workshops spinnen, vilten en karten, vind je er ook een heidebar en muziek. De kinderen kunnen naar hartenlust knutselen en genieten van verhalen aan de kamischibai (kijkkasttheater). Echt een superleuke activiteit om met het hele gezin te doen!  Het is bovendien gratis en voor niks.

5. Popeiland
27 juni

Feesten als de beesten op de allerlaatste woensdag van dit schooljaar, want dan is er weer een superleuk festival in het Provinciaal domein Puyenbroeck tijdens Popeiland. Een hele rij toffe artiesten en dj's passeren op de podia en er is uiteraard een massa leuke randanimatie. De namen zijn nog niet bekend, maar De affiche is nog niet bekend, maar voorbije edities kon dit festival rekenen op grote namen zoals Bandits, Emma Bale en Ian Thomas. Let wel, je moet op voorhand inschrijven.

VOOR MEER LEUKE EVENEMENTEN EN DAGUITSTAPPEN, CHECK ONZE ACTIVITEITENZOEKER