Vijf niet te missen apps voor tijdens je volgende uitstap

De smartphone is tegenwoordig hét handigste hulpmiddel voor onderweg! Wie de juiste apps installeert, kan heel wat tijd besparen. Tijd die je dan weer kan spenderen tijdens je volgende uitstap, benieuwd naar onze selectie?

1. YouFlandersapp
Zin in een activiteit, maar wil je de massa vermijden? Download dan nu de YouFlanders app van Toerisme Vlaanderen. Zo zie je meteen waar het rustig of druk is.

2. NMBS-app
Ben je met de trein onderweg? Dan is het superhandig om de app van de NMBS te installeren. De NMBS app is beschikbaar voor alle smartphones en tablets (iOS, Android, Windows) en je vindt er onder andere reisadvies op basis van je actuele positie (via GPS-localisatie), realtime treininformatie, een deur-tot-deur routeplanner (inclusief metro, tram, bus en het wandeltraject), realtime vertrek- en aankomsttijden per station., spoorinformatie (in realtime), storingen op het net en je kan er zelfs een biljet mee aankopen!

3. Google Maps
De meeste telefoons beschikken standaard over een kaartenprogramma, maar Google Maps is volgens velen nog steeds de beste. Het is een uitstekend programma om een locatie, restaurant, winkel of andere bestemming te zoeken. Je navigeert ermee naar je bestemming en kunt verschillende routes vergelijken. De navigatie voor voetgangers is ook uitstekend, je ziet jezelf als een stipje over de kaart bewegen en je ziet direct of je goed loopt. Er zit ook een functie voor routeplanning per openbaar vervoer, al werkt die niet overal optimaal.

4. Waze
Een ongelooflijk handige app wanneer je onderweg bent met de auto. De kracht van Waze ligt in de samenwerking met andere gebruikers. Gebruikers houden elkaar op de hoogte van wat er op de weg gebeurt: staat er bijvoorbeeld file, controleert de politie op snelheid of is er een ongeluk gebeurd? In gebieden waar Waze minder wordt gebruikt kan de informatie daardoor minder betrouwbaar zijn. Bij het inplannen van een route geeft Waze ook aan welke obstakels op je route zijn en wat alternatieve routes zijn. Nooit meer file dankzij deze app, dus meer tijd voor quality time tijdens je volgende uitstap.

5. Buienalarm
Onderweg? Het weer kan erg onvoorspelbaar zijn. De app Buienalarm wil je locatie weten en gebruikt die informatie om u te informeren als er regen aankomt. Behalve een alarm is er ook een weerkaart aanwezig met daarop radarbeelden van de regen die over ons land trekt. De informatie is op 5 minuten nauwkeurig en wordt via de internetverbinding actueel gehouden. Er zijn meer apps met een weerradar maar deze is wel heel handig met het speciale alarm! Aanradertje!

Al deze apps kan je terugvinden in de App-store of in de Google Play Store.