Waarom een bezoekje aan de Plantentuin Meise een must-do is deze winter

Welkom in de winter ! Ook nu valt er in de Plantentuin heel wat te beleven. Sommige planten zetten net in dit barre seizoen hun beste beentje voor. Er zijn talrijke planten die nu bloeien; struiken, vaste planten en bollen. Geen kleurexplosie, nee, want net als de winter zelf is de winterbloei van een ingetogen en subtiele schoonheid. Sommige winterbloeiers verspreiden een heerlijke geur. Een ideaal moment dus om de sfeer te gaan opsnuiven in Plantentuin Meise. We vroegen aan Patrick Bockstael, verantwoordelijke van de groepsbezoeken waarom je deze winter een bezoek in je agenda moet zetten:

 

Patrick: 'Ook in de winter valt er weer heel wat te beleven bij ons. Kleurrijke twijgen en stammen vallen nu extra op, ze verlenen de wintertuin een extra schoonheid! Winterbloei is grillig en onvoorspelbaar. Soms vriest het onverwacht en dan zijn er nauwelijks bloemen te bespeuren. Na enkele dagen ontluiken er echter weer nieuwe bloemen, soms is de bloeiperiode kort. Er zal echter steeds iets in bloei staan. Aan de voet van de grote moerascipressen ontmoeten we de eerste, en meest bekende winterbloeier : het sneeuwklokje ...'

Winterfloridylle
Patrick: 'Tot 5 januari is de Winterfloridylle een must-visit! Want ja, zelfs in de donkerste dagen van het jaar kan je genieten van de Plantentuin. Zes winterse avonden lang kan je meestappen in een wandeling langs lichtkunstwerken die je onderdompelen in een feeërieke sfeer. Maar ook overdag beleef je tijdens de winter de magie van de Plantentuin – bijvoorbeeld met verrassende tentoonstellingen, een wandeling langs onze statige coniferen, of een speurtocht met de kinderen door het rijk van Koning Amaryllo.

Winterwandeling tot Coniferenwandeling
Patrick: 'Daarnaast lopen er tijdens de winter twee verschillende parcoursen voor individuele bezoekers die dit traject op eigen tempo kunnen afleggen ... tot 15 december de Coniferenwandeling en vanaf 16 december de Winterwandeling. De bezoekers ontvangen een gratis wandelfolder aan de kassa.

Ook fijn om te weten! Op de eerste zondag van elke maand (behalve januari) kunnen individuele bezoekers, na reservatie, ook aansluiten bij een gids.Je ziet, redenen genoeg om de Plantentuin Meise ook in de winter te bezoeken. Tot binnenkort?'

Alle info vind je hier: www.plantentuinmeise.be

Benieuwd om een bezoekje achter de schermen van de Plantentuin te lezen? Lees dan zeker eens dit artikel.