Weekendtips van reisblogger Nies van Reismicrobe

"Waar kunnen we volgend weekend weer naartoe?" Stel jij jezelf deze vraag ook regelmatig? Dan hebben wij goed nieuws want samen met Reismicrobe, lifestyle-en reisblog van jonge mama Nies Cools gingen wij op zoek naar 7 geweldige weekenduittips.

Benieuwd waar wij jullie mee naartoe willen nemen dit weekend?

1. Zwin Natuurpark
"Het Zwin met gids is een absolute aanrader. Je leert onzettend veel bij over fauna en flora waar je het bestaan in België niet van afwist In het onthaalcentrum kan je voor of na een rondleiding meer te weten komen over bv. de vogeltrek. Reserveren voor de rondleiding kan via de website."
Meer info over het Zwin vind je hier

2. Kalmthoutse heide & arboretum
"Op de Kalmthoutse heide kan je met volle teugen te genieten van de schoonheid die een heide te bieden heeft. Soms lijkt het alsof je in een Afrikaanse savanne bent! Combineer een wandeling in de heide met het Arboretum, een van de oudste en meeste gevarieerde bomen-en plantentuinen in Vlaanderen en je hebt je portie natuur weer binnen!"
Meer info over het Arboretrum vind je hier

3. C-mine expeditie
"C-mine is een must do als je in Genk bent! Je wordt ondergedompeld in boeiende verhalen over de mijn. Net als de mijnwerkers vroeger, daal je tot op 6 meter diepte. Met creatieve beeldprojecties katapulteren ze je terug in de tijd. Super indrukwekkend! Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van het schachtblok. Meer dan 60 meter hoog! Even puffen boven, maar het uitzicht is het meer dan waard."
Meer info over C-mine vind je hier

4. Speelzone Het Kluisbos
"Wandelen door de Vlaamse Ardennen, is een streling voor het oog. Glooiende landschappen, pittorseke dorpjes en… een prachtige bossen. Het Kluisbos is er ook zo eentje! En een leuk extraatje voor de kids: dit bos heeft een speelzone. Een stukje bos dat is afgebakend en waar je al spelend de natuur kan leren kennen. Kinderen kunnen hier spelen met natuurlijke spelelementen: takken, boomstammen, klein hout, …"

5. Pairi Daiza
"Een dierenpark dat je verbaast! Pairi Daiza is mooi verdeeld in verschillende werelden, waardoor je je echt even ter plaatse waant. Zo vind je er Javaanse beeldhouwwerken, een Afrikaans paaldorp of strohutten van de Tamberma-stam. Wat een avontuur! Voor ieder is hier wat wils met een kinderboerderij, een giraffen uitkijkpost of een roofvogelshow."

6. FoMu Antwerpen
"Het Foto Museum is zowel voor volwassen als kinderen leuk. Er zijn spannende speurtochten voor het hele gezin. Zo ontdek je samen de tentoonstellingen. Je kan er zelfs je verjaardagsfeestje geven, hoe tof is dat! Met wisselende collecties blijven er ook voor volwassenen telkens nieuwe artiesten te ontdekken."

7. Vreemdelingenmarkt Antwerpen

"De vreemdelingenmarkt (officiële naam: exotische markt) in Antwerpen is een heerlijke smeltkroes. Het dankt zijn naam aan de vele exotische specialiteiten die je er kan kopen. Je vindt er o.a. Turkse, Marokkaanse, Italiaanse, Vietnamese, Spaanse lekkernijen en lokale producten. Alle soorten bevolkingsgroepen komen op zaterdag samen op het Theaterplein om hun waar aan de man te brengen. Een echte foodie komt hier zijn duimen en vingers aflikken bij al dat lekkers!"

Bedankt Nies voor je geweldige weekendtips!
Volg de avonturen met haar gezin op www.reismicrobe.com