Winnaars 8e editie Diamond ThemePark Awards bekend

Reeds voor de achtste keer worden de prijzen van de Diamond ThemePark Awards uitgereikt. Dit jaar was Beekse Bergen het gastpark. Eerder dit jaar openden zij nog de unieke vakantiebestemming Safari Resort Beekse Bergen.

Mede-organisator Patrick Joossens licht toe: “Wij zijn enorm blij en dankbaar om te gast te mogen zijn in Beekse Bergen. Het park werd de afgelopen edities geregeld uitgeroepen tot Beste Dierenpark van Nederland, zo ook dit jaar. Net als bij de vorige edities konden de mensen een bepaalde periode stemmen, en ook dit jaar werd de oproep massaal opgevolgd, met maar liefst 35.000 stemmers. Hun stem telde voor de helft mee, de andere helft werd bepaald door een FANjury (bestaande uit fervente parkbezoekers) en een PARKjury (elk genomineerd park uit België en Nederland kreeg de kans om te stemmen. Met de Diamond ThemePark Awards willen we alle parken op een positieve manier in het daglicht zetten. We richten ons vooral op pretparken en dierenparken uit de Lage Landen, maar we hebben ook enkele categorieën specifiek voor Europa.”

België

In België was het vooral Walibi Belgium dat sterk voor de dag kwam met maar liefst 8 awards, waaronder Beste Pretpark in België en ook de Spotlight Award omwille van hun meerjarenplan waarbij 100 miljoen Euro in het park wordt gepompt. Ook Plopsaland mocht heel tevreden naar huis, met 5 awards. Plopsaland De Panne is het Meest Kindvriendelijke Familiepark en Plopsa Indoor Hasselt het Beste Kinderpark. Ook Bobbejaanland en Bellewaerde mochten beiden elk 2x op het podium: Bobbejaanland scoorde onder meer met Aaron Crow voor Beste Show van België en Bellewaerde slaagde er opnieuw in om de prijs voor Beste Personeel van België te winnen.

Bij de dierenparken in België werd Pairi Daiza dit jaar niet alleen bekroond tot het Beste Dierenpark van de Benelux maar ook van Europa. Daarnaast scoort Pairi Daiza nog drie andere awards. Planckendael kreeg een award voor de Mooiste geboorte (Aziatische olifantje) en ZOO Antwerpen haalde dankzij hun Centre for Research and Conservation een welverdiende prijs in ontvangst: de Educatie-Award van België.

Nederland

Dit jaar is Efteling de grote winnaar met maar liefst 12 awards. Het park werd onder meer bekroond als Beste Pretpark uit de Benelux en hun nieuwste attractie Symbolica: Paleis der Fantasie werd bekroond met de award beste nieuwe attractie in Europa. Ook andere pretparken in Nederland scoorden geregeld een mooie top 5 plaats. Walibi Holland behaalde ook nog mooi 2 awards, waaronder beste evenement met de Halloween Fright Nights, en Attractiepark Toverland dat momenteel sterk uitbreidt, mocht met Troy als Beste Achtbaan ook een award in ontvangst nemen. Julianatoren kroonde zich tot Beste Kinderpark van Nederland.

De strijd bij de dierenparken in Nederland was ook bijzonder spannend en de scores lagen heel dicht bij elkaar. Gastpark Beekse Bergen scoorde maar liefst 4 awards, waaronder Beste Dierentuin van Nederland. Stichting Wildlife mag trots de Educatie-Award in ontvangst nemen. Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) scoorde 2 awards, waaronder Beste Restaurant en Mooiste geboorte, en Burgers’ Zoo (Mooiste Nieuwe Dierenverblijf) en Wildlands Adventure Zoo Emmen (Mooiste Dierenverblijf) kregen elk 1 award mee naar huis.

Europa

In Europa was er dit jaar geen houden aan Europa-Park: zij haalden maar liefst 3 awards binnen, waaronder het Beste ThemaPark en de Leukste Overnachting.

De complete uitslag vindt u HIER terug.
Meer info op: www.diamondthemeparkawards.com