Ontleen een tas met materiaal en volg de ontdekkingstocht van dit bos van meer dan 275 ha. Maak een wandeling doorheen de geschiedenis van het domein terwijl je luistert naar de verhalen van de bomen in het bos. Voer de opdrachten van het kabouterpad uit en sleep het diploma van boskabouter in de wacht.

Wil je liever rustig verpozen in het groen? Ga op eigen houtje op pad langs de 36 km wandelpaden. De helft van deze paden is verhard waardoor je ook met een rolstoel of kinderwagen gemakkelijk in het bos geraakt. Met een geldig visverlof kan je een lijntje uitwerpen aan de oever van één van de drie hengelvijvers.

In het bosinfocentrum vind je een antwoord op al je bosvragen. Ga op zoek in de verklaarkamer, de permanente en tijdelijke tentoonstellingen, aan de infobalie of bekijk een multimediapresentatie.
Het arboretum van Het Leen is internationaal bekend voor de plantengeslachten Magnolia, Viburnum, Rhododendron en Camellia. De totale collectie bevat meer dan 8 000 soorten en variëteiten bomen, struiken en vaste planten. In het onthaalpaviljoen maak je uitgebreid kennis met de taken en de werking van arboreta in het algemeen en dat van Het Leen in het bijzonder.

Straat
GENTSESTEENWEG
Nummer
80
Stad
Eeklo
Postcode
9900
Telefoon
09/376.74.74
Email 1
het.leen@oost-vlaanderen.be
Video
Adres

Gentsesteenweg 80
9900 Eeklo
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
51.1709, 3.58432