RAVERSYDE Geschiedenis zit in onze natuur 

Geschiedenis zit in onze natuur. Tijdens een wandeling in een glooiend duinenlandschap, stap je binnen in twee wereldoorlogen én in de middeleeuwen.    

ATLANTIKWALL RAVERSYDE

Ontdek de meer dan 60 authentieke bunkers, observatieposten en ondergrondse gangen van Raversyde Atlantikwall. Deze Duitse verdedigingslinie werd gebouwd tijdens WO II, van de Frans-Spaanse grens tot in Noorwegen. Duizenden bunkers werden aangelegd om de havens te beschermen en een geallieerde aanval te verhinderen. 

Bezoek ook Batterij Aachen, een uniek bunkercomplex uit WO I. Dit gedeelte werd volledig gerestaureerd en kreeg een eigentijdse scenografie. Met beeld, animaties en een wearable kom je meer te weten over de oorlog op zee en de kustverdediging. Speciaal voor families is er een zoektocht, waarbij je in de voetsporen treedt van Alfred een Duits soldaat.

Tijdens de wandeling breng je ook een bezoekje aan het huis van Prins Karel (1903-1983), Graaf van Vlaanderen en Regent van België (1944-1950). Prins Karel woonde in Raversyde en dankzij hem zijn er zoveel bunkers bewaard gebeleven. 

(B: 120 minuten. Batterij Aachen (WO I) is toegankelijk voor rolstoelgebruikers mits begeleiding. 

Batterij Saltzwedel Neu (WO II) is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

ANNO 1465 (Walraversijde)

Stap binnen in de middeleeuwen en bezoek de huizen van het verdwenen middeleeuws vissersdorp Walraversijde. Dit dorp kende zijn hoogtepunt in 1465.

In de vier gereconstrueerde vissershuisjes maak je kennis met de bewoners van het middeleeuwse dorp. Bezoek ook het archeologisch museum waar je aan de hand van de middeleeuwse voorwerpen meer te weten komt over het leven in het dorp.

(B: 90 min. / toegankelijk voor rolstoelgebruikers)

NATUURPARK

Haal een frisse neus op in het Natuurpark en geniet van de rust. Je spot er vogels, bunkers en restanten uit het koninklijk domein. Verder kun je genieten van de mooie foto-modules met tijdelijke tentoonstellingen. Natuurliefhebbers kunnen ook een bezoekje brengen aan het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC).

SHOP

In de museumshops kan je terecht voor interessante publicaties, leuke kaarten en souvenirs.

T 059 70 22 85

EEN HAPJE EN EEN DRANKJE

De taverne-restaurant Walrave serveert dranken, kleine gerechten en streekgerechten, voor elk wat wils.

T 059 30 62 44

 

Straat
Nieuwpoortsesteenweg
Nummer
636
Stad
Oostende
Postcode
8400
Telefoon
059 70 22 85
Email 1
info@raversyde.be
Video
Adres

Nieuwpoortsesteenweg 636
8400 Oostende
België

Image
Provinciedomein Atlantikwall Raversyde
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
On
Coordinates
51.198, 2.84972
Intro

De Atlantikwall Raversyde is één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, met meer dan zestig bunkers, open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vindt er ook de enige bewaarde Duitse kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog. Met beeld, animaties en een 3D-reconstructie kom je meer te weten over de mysterieuze oorlog op zee en de kustverdediging.

Kortingstarief volwassenen met Kustpas: €6,00

Deze site is partner van Belgium, Battlefield of Europe.

Zoekmachine verbeteringen
Atlantikwall Bunkers Walraversijde Middeleeuwse site Zoektochten voor kinderen Natuurpark Oostende Tentoonstellingen Wandelen
Label op de attractie