Een stoomlocomtief staat puffend te wachten om te kunnen vertrekken terwijl een oude dieselmotorwagen het station binnenrijdt. Beleef zelf de spoorwegen van vroeger en rijd mee terug in de tijd. Het is een ideale uitstap voor de hele familie. Kinderen, klein of groot, zijn er gek op. 

Totaalbelevenis
Achter de muren van het stationsgebouw gaat veel meer schuil dan enkel sporen en treinen. Onze opslagloods zit boordevol historisch (rollend) spoorwegmateriaal dat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Kom en ontdek wat Stoomtrein Maldegem - Eeklo jou allemaal te bieden heeft. 

Van mei tot en met september rijden wij iedere zondag. In juli en augustus rijden wij ook de woensdagen. Voor informatie over de dienstregeling: https://www.stoomtreinmaldegem.be/nl/bezoek-ons/dienstregeling/

Normaalspoor
Op onze spoorlijn tussen Maldegem en Eeklo rijd je het verleden in en je kiest zelf hoe. In een rijtuig uit de jaren '30 getrokken door één van onze stoomlocomotieven? Of liever een ritje in een dieselmotorwagen uit de jaren '50? Waarom gewoon ook niet de beiden combineren? Waar je ook voor kiest, je krijgt een mooie portie spoorwegnostalgie.

Smalspoor
Vanuit Maldegem kan je ook onze kleinere smalspoortrein nemen. Over een traject van 1,2 km geniet je in de open rijtuigen van het groene landschap. Misschien wordt jouw trein wel getrokken door een locomotiefje van meer dan 100 jaar oud...

Je eigen stoomtrein
Ben je op zoek naar een origineel idee voor een familiefeestjen bedrijfsuitstap of ander evenement? Bij ons kan je  je eigen trein huren, al dan niet in combinatie met alle mogelijkheden die onze vereniging biedt (cinemarijtuig, rondleiding met gids, ...). Ook onze Oriënt Dining Express staat paraat voor jou. 

Interesse? Neem dan zeker contact met ons. 

Cabinerit
Voor heel wat mensen is het altijd een kinderdroom geweest: meerijden aan boord van een echte stoomlocomotief of dieselmotorwagen. Wel, wij kunnen die droom in vervulling laten gaan. Ook als cadeau is het altijd origineel. Voor meer informatie kijk je best even op onze website want reserveren is verplicht.

Cinema in een wagon
Bewonder deze originele cinema op wielen, omgebouwd in de jaren '70. Neem een kijkje binnenin. Geniet van een oude film over de spoorwegen en ontdek wat deze wagon speciaal maakt. 

Oriënt Dining Express
Staat luxueus dineren in een authentieke setting nog op jouw bucketlist? Bij Stoomtrein Maldegem - Eeklo krijg je de mogelijkheid om de voeten onder tafel te schuiven van de Oriënt Dining Express, één van de meest klassevolle restaurantwagons van toen. 

 

Straat
STATIONSPLEIN
Nummer
8
Stad
Maldegem
Postcode
9990
Telefoon
+32(0)50726851
Email 1
info@stoomtreinmaldegem.be
Video
Adres

Stationsplein 8
9990 Maldegem
België

Image
Stoomtrein Maldegem - Eeklo
Riebedebie pas
Off
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
51.2051, 3.44738
Intro

Een stoomtrein met wagons uit de jaren 1930 voert je van het museumstation in Maldegem naar de tijd van onze grootouders!