Tijdens de Eerste Wereldoorlog maakt Poperinge deel uit van het kleine stukje onbezet België. Weg van het krijgsrumoer van de frontstreek, openen de aalmoezeniers Neville Talbot en Philip "Tubby" Clayton in december 1915 een clubhuis. Zonder onderscheid van rang of stand kunnen soldaten en verpleegsters er terecht voor een zeldzaam moment van rust en ontspanning. Vandaag biedt het Huis net zoals toen, een even warm en authentiek welkom aan, een vredevolle stop langs Vlaamse Velden vol met verhalen en anekdotes. Neem gerust zelf een kijkje in deze virtuele rondleiding. Voor kinderen is er de virtuele kid's kattenquiz en voor volwassenen zijn we er in deze donkere dagen een hele reeks virtuele ‘talks’ over de bijzondere geschiedenis van de club.  

Een bezoek aan Talbot House begint gewoonlijk in het voormalig hopmagazijn in de Pottestraat. Tijdens de oorlog deed het onder meer dienst als concertzaal, vandaag kan je er de pas vernieuwde permanente tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van Talbot House bezichtigen. In 'Een Huis van Mensen'  nemen 500 nooit eerder vertoonde objecten uit het eigen archief je mee op sleeptouw door het verhaal. Op de eerste verdieping hebben de Happy Hoppers een heuse show voor jou in petto.  "The Old House" is nog steeds druk bewoond en in gebruik. Aan de hand van een interactieve tablet tour, krijg je een persoonlijke rondleiding door deze authentieke club. Je leert er iets bij over het oorlogsverleden, en je kan er ook een praatje slaan met de meestal Britse huisbewaarders. In de 'Dining Room' kan je een deuntje spelen op de originele piano en tot rust komen met een kopje thee in de prachtige Engelse landschapstuin. Misschien wil je er zelfs de nacht doorbrengen in één van de gastenkamers. Net dat maakt Talbot House zo speciaal. Het is niet zomaar een museum. Het is nog steeds dezelfde club als een eeuw geleden. Neem zeker een kijkje en krijg goesting om volgend jaar een kopje echte Engelse thee te drinken in "Every Man’s Club" in Poperinge.

Straat
Gasthuisstraat
Nummer
43
Stad
Poperinge
Postcode
8970
Telefoon
+32(0)57 33 32 28
Email 1
info@talbothouse.be
Video
Adres

Gasthuisstraat 43
8970 Poperinge
België

Image
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
Off
Coordinates
50.8559, 2.72336
Intro

Ga op verhalentocht doorheen een authentieke Britse soldatenclub. Interactieve familiezoektocht beschikbaar. Beleef de unieke sfeer bij een kop thee in de prachtige tuin.

Zoekmachine verbeteringen
oorlogsmuseum historisch huis zoektocht westhoek tuin Brits club kapel eerstewereldoorlog oorlog geschiedenis herenhuis tuin kapel verleden soldatenclub soldaten herdenking