Train World is het uitstalraam voor de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen. De mooiste stukken uit de collectie historische locomotieven en rijtuigen van de Belgische spoorwegen zijn er te bewonderen, maar ook de belangrijke rol van de trein in de mobiliteit van vandaag en de toekomst wordt geïllustreerd. Train World is meer dan een museum: het is een belevingscentrum. Een originele scenografie – ontworpen door kunstenaar François Schuiten - zorgt voor een ervaring waarbij je kan kijken, luisteren, aanraken en verrast worden door de boeiende verhalen uit de wereld van de trein.

In Train World valt heel wat te ontdekken! Je kunt er bijvoorbeeld de oudste bewaarde stoomlocomotief in België zien, de “Land van Waas”. Of de gestroomlijnde “type 12” stoomlocomotief, goed voor het wereldsnelheidsrecord van 1939. Je kan er de grandeur bewonderen  van authentieke koninklijke rijtuigen of binnenwandelen in een inox TEE-rijtuig.

Zin om zelf een trein te besturen? Oefen alvast eens op één van de treinsimulatoren. Of bestudeer de spoorlijnen van vroeger en nu vanuit een stuurpost. Er zijn ook honderden voorwerpen uit de spoorwereld, zoals uniformen, schilderijen of maquettes van treinen en stations, naast een overvloed aan foto’s en filmbeelden. Opmerkelijk is de aanwezigheid van een echt ‘wachtershuisje’, dat daar voordien al stond en mee is opgenomen in het nieuwe gebouw.

Straat
Prinses Elisabethplein
Nummer
5
Stad
Schaarbeek
Postcode
1030
Telefoon
+32 (0)2 224 74 98
Email 1
info@trainworld.be
Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=VaeU3C4N7hs
Video
Adres

Prinses Elisabethplein 5
1030 Schaarbeek
België

Image
Train World
Riebedebie pas
On
Iedereen Verdient Vakantie
On
Coordinates
50.8777, 4.38029
Intro

Beleef een zinnenprikkelende en unieke spoorervaring die je van de allereerste stoomlocomotieven tot flitsende hogesnelheidstreinen brengt!