veerle viaene

Veerle

Als kunst- en geschiedenisliefhebber probeert ze haar twee kinderen van 8 en 10 jaar de vele kunstschatten in Vlaanderen te leren appreciëren. Veerle werkt voor Toerisme Vlaanderen maar ook in haar vrije tijd kan je haar altijd wakker bellen voor een uitstapje.

Artikelen van Veerle

Iedereen Rubens voor jong geweld

Dat er in Aalst een Rubens hing in de Sint-Martinuskerk weten weinig mensen. Maar daar komt verandering in. Op de zolder van de kerk werd een belevingsexpo opgezet die je een unieke kijk geeft op het altaarschilderij “Heilige Rochus door Christus aangesteld tot patroon van de pestlijders”. Een aanrader voor klein en groot met een gemengde belangstelling voor barokkunst.

Door Veerle
21 sep 2021

Op naar Trauma, de Triënnale in Brugge

Triënnale Brugge brengt driejaarlijks hedendaagse kunst en architectuur naar de historische kern van de stad Brugge in een unieke setting als UNESCO Werelderfgoed

Door Veerle
09 jun 2021

Dompel je kinderen onder in de wereld van Jan Van Eyck

Als je je kinderen echt warm wilt maken voor één van ons bekendste Vlaamse meesters moet je in Gent zijn. Het kinder- en jongerenmuseum “De wereld van kina” pakt uit met een geweldig toffe tentoonstelling over de schilder Jan Van Eyck. Benieuwd wat Riebedebie-reporter Veerle en haar kroost ervan vonden?

Door Veerle
13 okt 2020

Op schok in Schaarbeek : de leukste to do's voor families met kinderen

Elke maand sturen wij Riebedebie-reporters op schok. Zij testen voor jou de leukste uitstappen voor gans het gezin. Deze maand trok reporter Veerle Viaene met haar gezin richting Schaarbeek! Een verborgen pareltje voor families. Benieuwd waarom?

Door Veerle
15 nov 2019

Op schok in Schaarbeek

Tijdens een herfstig weekend trok Riebedebie-reporter Veerle Viaene met haar kroost richting Schaarbeek. 'Schaarbeek kan je gerust de hidden gem voor families in Brussel noemen met zijn vele groen en kindvriendelijk aanbod,' vertelt Veerle. 'Bovendien is het ook goed bereikbaar met de trein tot halte Schaarbeek.'

Door Veerle
08 nov 2019