Welkom in het Zwin Natuur Park, de internationale luchthaven voor vogels.

Wil je een verfrissende zeebries opsnuiven? Genieten van één van de laatste stukjes ongerepte natuur aan de kust waar je luchtacrobaten in volle actie kunt bewonderen? Of wil je gewoon de wandeling van je leven maken? Strijk dan neer in het Zwin Natuur Park. Middenin de weelderige plantengroei spot je er vogels die je nergens anders kunt bewonderen. Ze hebben in het Zwin dan ook een permanente thuis of tijdelijke broedplaats gevonden.

Het Zwin is een prachtig natuurgebied op de grens van België en Nederland. Bij hoogwater overspoelt de zee er geheel of gedeeltelijk de slikken en schorren, wat dit intergetijdengebied echt uniek maakt. Zo ontstaat een bijzondere biotoop voor heel wat vogels en planten. Jaarlijks landen vele duizenden vogels in het Zwin om er te broeden, te overwinteren of naar voedsel te zoeken.
Het natuurgebied is ook een droom voor plantenliefhebbers. Door de voortdurende invloed van het zoute water overleven hier soorten die elders aan onze kust nauwelijks nog te vinden zijn.

Vlieg met ons mee

Het Zwin Natuur Park, internationale luchthaven voor trekvogels, is een unieke, gevarieerde topattractie waar je de natuur ten volle beleeft.
Beleef een boeiende reis samen met jouw Zwin-trekvogel en ontdek in de vaste doe-tentoonstelling waarom de vogeltrek zo’n ongelooflijk avontuur is. Check in met je Zwinpaspoort en de Zwin-trekvogels nemen je mee naar een verre bestemming. Je leert vliegen als een vogel en in de ‘gevarencockpit’ trotseer je de gevaren onderweg en leer je allerlei bedreigingen voor vogels te ontwijken. Kind of volwassen, je beleeft de tentoonstelling als één van de tien vogels die er in voorkomen. Een fascinerende reis voor het hele gezin! In de 'Wunderkammer' of rariteitenverzameling kan je gezellig snuisteren.

Belevingsparcours voor groot en klein

Het buitenparcours in het park leidt je via talrijke belevingspunten of –hutjes. Natuurbeleving voor groot en klein gegarandeerd!

Het Kijkcentrum als all-weather locatie

Weer of geen weer, vanuit het Kijkcentrum kan je lekker beschut de vogels observeren en heb je een indrukwekkend uitzicht op de Zwinvlakte.

Op ontdekkingstocht in de Zwinvlakte

In de Zwinvlakte kan je op verschillende manieren wandelen. Breng je laarzen of waterdichte schoenen mee en volg de aangeduide routes. 

Plan vandaag nog je bezoek en …vergeet je verrekijker en laarzen niet!
 

Het Zwin wordt groter - Filmpje Zwinuitbreiding

Om het Zwinuitbreidingsproject visueel te kunnen kaderen, werd een introductiefilmpje gemaakt. Het geeft aan de hand van prachtige luchtopnames een idee van de omvang en het belang van de uitbreiding en de natuurherstelwerken. 
Het filmpje werd in avant-première getoond op de ZTAR conferentie en kan je hieronder bekijken.

Straat
Graaf Leon Lippensdreef
Nummer
8
Stad
Knokke-Heist
Postcode
8300
Telefoon
+ 32 (0)50 60 70 86
Email 1
info@zwin.be
Categorieën
Video
Adres

Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist
België

Image
Zwin Natuur Park
Riebedebie pas
Off
Iedereen Verdient Vakantie
On
Coordinates
51.3586, 3.35287
Intro

Welkom in het Zwin Natuur Park, de 'internationale luchthaven voor vogels'! Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht! Onze trekvogels nemen je mee op een fascinerende trektocht. Het wordt een ontdekkingsreis vol verrassingen.

Openingstijden: maandag t.e.m. zondag: 10u- 18u

Kortingstarief volwassenen met Kustpas: €12,00

Zoekmachine verbeteringen
zwin knokke zwinnatuurpark natuurpark ooievaars knokke-heist zwinstreek
Label op de attractie