4 x leuke toerisme apps in Vlaanderen

Smartphone op zak en erop uit? Fijn want zo heb je altijd een uitstekende reisgids bij je! Niet alleen om snel je weg te vinden of een file te ontwijken, je kan ook iets opzoeken of zelfs een handige app installeren, want tegenwoordig zijn er heel wat toeristische diensten die helemaal mee zijn met hun tijd en je zo op een leuke manier hun streek laten leren kennen. We zetten er enkele op een rijtje:

5 x originele uitstappen om met kinderen te doen

Het moeten niet altijd de traditionele binnenspeeltuinen of musea zijn, nee er zijn tal van originele uitstappen die van een gezinsdag een waar feest maken. Benieuwd welke originele uitstapjes wij aanbevelen?

Werken in...het Speelgoedmuseum

Wie aan het Speelgoedmuseum denkt, denkt misschien niet meteen aan werken. Het lijkt zo’n magische job waar je de hele dag mag spelen. Of dat ook zo is vroegen we aan Els, zij werkt als vrijwilliger in de shop en de speelzaal. Benieuwd hoe haar werkdag eruit ziet?

AGENDA: deze evenementen mag je niet missen in december

Het is niet omdat december de koudste maand van het jaar is, dat je daarvoor niet meer buiten moet komen. Trek die warme winterjas aan en duffel je goed in en trek eropuit! Wij zochten en vonden alvast wat toffe inspiratie waar je het warm van krijgt...

7 leuke gratis dingen om te doen in Antwerpen

Een uitstapje naar Antwerpen in de winter is altijd leuk! Spijtig genoeg kosten dagjes uit meestal geld. Toch zijn er in Antwerpen enkele topactviteiten die gewoon gratis zijn, wij zetten ze alvast op een rijtje voor jullie:

De mooiste winterwandelingen

Niets gaat boven een luchtje scheppen bij vriesweer volgens ons! Van tintelende tenen, rode wangen tot een frisse neus, heerlijk toch? Om daarna te ontdooien voor de open haard met een lekkere warme chocolademelk en een heerlijke pannenkoek, gezelligheid troef! Benieuwd naar de, volgens ons, mooiste winterwandelingen? Een opsomming!
Riebedebie archief

Nu al extra voorstellingen gepland van nieuwe Plopshow

De ticketverkoop van de nieuwe Plopshow loop bijzonder goed. Daarom heeft Studio 100 beslist om alvast 2 extra voorstellingen aan de tour toe te voegen. Er zijn bijkomende voorstellingen in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. Kabouter Plop bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd met de nieuwe Plopshow: Het Plop-up restaurant.

3 zeehondenpups binnenkort terug naar zee (9 dec.)

Na een verblijf van enkele maanden in het zeehondenopvangcentrum van SEA LIFE Blankenberge worden opnieuw enkele zeehonden vrijgelaten. Zeehonden “Croketje, Sealenie en Bo” werden respectievelijk in oktober, september en augustus binnengebracht. Op 9 december gaan ze terug naar zee.

Expo natuurfotografie in Vrijbroekpark

Met een beetje oog voor detail merk je in het Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark al snel heel wat moois op.

21 dec: ontmoetingsavond 'Hartentroef (of Koekenbak)’ - Turnhout

In de donkerste dagen van het jaar heeft het Museum van de Speelkaart aandacht voor de singles. Op donderdag 21 december wordt de ontmoetingsavond ‘Hartentroef (of Koekenbak)’ georganiseerd, een warm en sfeervol evenement. Speelkaarten vormen er de rode draad. Een pokerface opzetten, je joker inzetten of troeven uitdelen: het is allemaal mogelijk.

Urbanus en Willy Linthout openen expo ‘Kattenkwaad’ in Turnhout

Vanaf 16 december 2017 loopt in het Nationaal Museum van de Speelkaart een tentoonstelling rond de komische strip ‘Urbanus’. Aanleiding is de 35ste verjaardag van de reeks die gevierd wordt met de uitgave van het kaartspel ‘Kattenkwaad’.

Autoworld Brussels bij de grootste automusea ter wereld

Midden november 2017 was een periode van erkenning voor het nationale automuseum ‘Autoworld Brussels’. Een maand voor de opening van de grote eindejaarstentoonstelling ‘American Dream Cars & Bikes’ over mythische Amerikaanse wagens uit de Golden Years, werd het museum twee keer in de bloemetjes gezet.

15 dec: Vurige Wintersfeer in het Vrijbroekpark

Net als vorig jaar pakt de provincie Antwerpen uit met ‘Gezellig buiten’, een programma vol vuur, licht en sfeer. Kom gezellig buiten in het Vrijbroekpark tijdens de vurige winteravond.

15 dec: Wintersfeer op het Zilvermeer

Online tickets voor Wintersfeer gaan vlot de deur uit, bestellen kan op www.zilvermeer.be. De tickets zijn beperkt, dus wees er snel bij! Vrijdagavond 15 december waant het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer zich in de kerstsfeer met het sfeervolle evenement “Wintersfeer op het Zilvermeer”. Nodig dus je buren, vrienden en kennissen uit voor een gezellige avond op het Zilvermeer.
Persberichtenarchief