Riebedebie met blogster Heidi Vandenbussche

Deze maand gaan we op pad met blogster Heidi Vandenbussche. Haar blog 'Living by the Sea' staat voor frisse zeelucht, the slow life en een grote portie Oostende. Naast haar reiskriebels en travel hacks, geeft ze je graag een kijkje in het leven van een kustbewoner. Benieuwd naar haar favoriete trekpleisters?

Uittip: op kleurenwandeling in je buurt

Tijdens de herfstmaanden is het heerlijk om te gaan wandelen in het bos met de kinderen. De bomen laten steeds meer kleurtjes zien en op de grond ligt het vol herfstschatten! Maak voortaan een echte herfstwandeling aan de hand van een kleurenwandeling in een natuurpark in je eigen buurt! Je kinderen leren er niet alleen iets uit, het maakt het ook extra spannend!

6 x kindvriendelijke restaurants in ons land

Op uitstap gaan is altijd fijn, zeker als je 's middags kan gaan lunchen op een toffe plek of aan het einde van de dag je voetjes onder tafel mag schuiven, ja ook met kinderen erbij! Volgens ons kan het erg leuk zijn om met je kids uit eten te gaan. In deze resto’s en cafés zijn de jongsten en de oudsten welkom! Wij hebben ze één voor één voor jullie uitgetest én goedgekeurd!

Geef eens een beleving cadeau: 5 x inspiratie

Waarschijnlijk ben jij niet de enige die bergen speelgoed koopt voor je kinderen bij verjaardagsfeestjes, Sinterklaas, Kerstmis, Pasen enzovoort....maar wat zouden jullie ervan denken om eens 'belevingscadeautjes' te schenken die jullie vooral tijd geven samen: van een dagje uit naar zee tot een uitstap naar de dierentuin. Wij geven jullie alvast 5 x inspiratie voor de leukste belevingscadeautjes:

7 buitendingen die je dit jaar nog kan doen

Te koud. Te nat. Te brrrr. Te urghghmpf. Er zijn veel excuses om niet naar buiten te trekken in het najaar – maar die verklaren we bij deze allemaal ongeldig! Want, zoals ze in Scandinavië zeggen: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kledij.’

230 leuke activiteiten tijdens de Week van het Bos

Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw de Week

9 x onderweg fotograferen met je smartphone

Met je smartphone kun je bijna net zulke mooie foto's nemen als met een spiegelreflexcamera, als je maar weet hoe!

AGENDA: hier moet je zeker naartoe in oktober

De herfst is ondertussen in het land en de zomer achter de rug, maar dat betekent niet dat je in oktober niet meer weg kan gaan natuurlijk!

Riebedebie archief

29 okt: Huivernacht in Provinciaal domein Het Leen

Geen bloederige Halloween voor jou, maar toch zin in geheimzinnigheid? Kom dan op zondag 29 oktober naar de Huivernacht in het provinciaal domein Het Leen.

Halloween in het Historium van 21/10 – 05/11

Deze herfstperiode staat het Historium weer helemaal in het teken van Halloween. Van 21 oktober tot en met 5 november zorgen meer dan honderd pompoenen, spinnenwebben, vleermuizen en gedimde lichten voor een spookachtige sfeer in het gebouw. Meer dan anders wordt de duistere kant van de Middeleeuwen belicht.

Ticketverkoop Putteke Winter in De Schorre van start

Tijdens Putteke Winter (8 en 9 december) is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. De winterwandeling leidt je via verlichte paadjes langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, mysterieuze figuren, wervelende vuurshows en hartverwarmend theater.

Unieke geboortes in Bellewaerde

Afgelopen zondag werden in Bellewaerde een Rothschildgiraf en Europese Bizon geboren. De bevallingen zijn goed verlopen en de jongen stellen het goed. Beide geboortes zijn een grote opsteker voor Bellewaerde, dat actief deelneemt aan de Europese kweekprogramma’s.

Week van het Bos! Ecodroom in Rivierenhof

Maak op zondag 8 oktober 2017 in het Rivierenhof kennis met haalbare, duurzame, lokale alternatieven voor een lekker gezond en vitaal leven met een kleinere voetafdruk.

Vierde editie ‘Sint-Truiden by Lights’ schittert met betoverende lichtprojecties

De mooiste Truiense gebouwen en monumenten lichten sinds zaterdag 9 september 2017 weer sfeervol op als een nieuw seizoen ‘Sint-Truiden by Lights’ begint. Dé trekpleister van het toeristisch najaar in de hoofdstad van Haspengouw zit boordevol verrassende lichtinnovaties, en belooft alweer een wervelende en magische editie te worden voor zowel inwoners als bezoekers.

Technopolis start nieuwe schooljaar met online scholenwedstrijd!

Technopolis lanceert naar aanleiding van het nieuwe schooljaar de online scholenwedstrijd Pitch and Play. Leerkrachten en leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs krijgen de kans om mee te bouwen aan een nieuwe interactieve opstelling oftewel exhibit voor Technopolis.
Persberichtenarchief