Bucketlistmateriaal: 7 uitstapjes om te doen in de lente

Volgende week begint de lente, een geweldig seizoen want de dagen worden langer en het zonnetje komt af en toe weer te voorschijn, ideaal om een uitstapje te plannen in het weekend. Wij serveren voor jullie alvast 7 x lentefrisse uitstapjes om de lente optimaal te vieren:

10 leuke weetjes over België

Toerist in eigen land en apetrots op onze kleine Belgenlandje? Goed zo! Dan zijn wij klaar om je kennis bij te schaven over ons land. Om mee uit te pakken op het volgende familiefeestje.

Riebedebie met mamablogger MamaExpert: 5 x leuke speeltuinen

Op zoek naar de leukste speeltuinen van ons land? Samen met mamablogger Nele gingen wij op zoek en zij neemt je mee naar haar 5 favoriete speeltuinen:

De uitagenda van maart

De dagen worden weer langer, het zonnetje begint meer te schijnen…voelen jullie het ook? Wij zetten alvast de tofste tips voor trips op een rijtje voor de maand maart, de maand waarin de lente begint en waarin we weer meer buiten kunnen komen!

Zo houd je je inspiratie voor verse daguitstappen bij

'Waar vind jij al die leuke ideetjes om op daguitstap te vertrekken?' Hoe zie je door het bos nog de bomen? En vooral, hoe houd je al die ideetjes bij?' Hoog tijd om jullie in te wijden in de wondere wereld van Pinterest, apps en bullet journals.

4 te gekke slaapplekken

Er al eens aan gedacht om erop uit te trekken en de meest gekke slaapplekken uit te testen? Wat dacht je van overnachten in een kampeerboot of een weekend zonder stroom leven in de bossen? Het kan nog gekker! Onze vrouw zocht en vond voor jullie 4 te gekke slaapplaatsen om toerist in eigen land uit te hangen…slaapwel!
Riebedebie archief

Wat heeft De Schorre dit jaar te bieden?

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is dé locatie voor allerlei leuke activiteiten, recreatie en evenementen. Naast evenementen van externe partners, zoals Tomorrowland en Spartacus Run, organiseert het provinciaal domein zelf ook een aantal evenementen die je niet mag missen in 2018.

Nieuwigheden Bobbejaanland 2018

Op 31 maart start het nieuwe pretparkseizoen. Bobbejaanland vertelde ons welke nieuwigheden we bij hen mogen verwachten! We zullen dit jaar kennis maken met “The New Dreamcatcher - virtual reality coaster”.

Technopolis steunt Nationale Pyjamadag

Als partner van de Nationale Pyjamadag geeft Technopolis ook 1 gratis klasbezoek weg.

9-15 apr: Week van de provinciedomeinen

Van 9 tot en met 15 april 2018 doet de provincie Antwerpen opnieuw mee aan de Week van de Provinciedomeinen. Ook de andere Vlaamse provincies dompelen zich van 9 tot en met 15 april helemaal onder in het thema ‘Natuurlijk Genieten’. Tijdens de Week van de Provinciedomeinenontdek je de groen- en recreatiedomeinen op een originele manier.

Stage bouw zelf je oven - Het MOT

Het MOT organiseert in september 2018 weer de populaire Stage bouw zelf je oven. Dat is een driedaagse stage voor al wie zelf een bakoven wil leren bouwen. De deelnemers krijgen eerst een volledige uitleg over het bouwproces.

Zo.25/3: Kostbaar water in de Schijnvallei

In provinciaal groendomein Vrieselhof monden de Heidebeek en de Vrieselbeek uit in het Schijn.

Technopolis geeft boeken en tickets weg tijdens de jeugdboekenmaand!

Technopolis geeft in maart, tijdens de jeugdboekenmaand rond wetenschap en techniek, gratis boeken en tickets weg. In ruil voor een tekening van hun uitvinding krijgen jonge bezoekers aan het doe-centrum een gratis boek vol met experimenten. Daarnaast krijg je in maart per aankoopschijf van € 15 bij Standaard Boekhandel en Club 1 gratis toegangsticket voor Technopolis.

Rivierenhof: 18/3 Start to moestuin!

Wil je starten met een moestuin maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Of wil je het beter doen dan vorig jaar? Op de Kinderboerderij Rivierenhof krijg je waardevolle tips tijdens een praktische workshop op het erf.
Persberichtenarchief