Toerist in eigen land: 6 x toffe tips voor trips in eigen land

De lente hangt al in het land dus misschien heb je wel zin om er eens op uit te trekken in eigen land? Dan weten wij waar je zeker eens naartoe moet...want het moet niet altijd Frankrijk, Spanje of Duitsland zijn! Toerist in eigen land is eens zo plezant!

Valentijn? Verras je liefste eens met een uitstapje

Weet je niet wat doen om je geliefde te verrassen? No worries. Onze vrouw lijstte de meest romantische uitjes voor jullie op. Een opera, expo of een triootje aan de kust…één ding is zeker, er hangt liefde in de lucht!

Riebedebie met mamablogger Mama ABC : Sea Life Blankenberge

Kennen jullie mamablogger Sofie al? Haar blog Mama ABC is een plaats waar Sofie schrijft over wat ze leert door haar gezin, haar kinderen, haar huwelijk en haar behoefte aan me-time. Sofie is thuisblijfmama en geniet ervan om thuis te zijn en haar eigen ding te kunnen doen. Maar ze gaat ook heeeeeel graag op uitstap met haar kroost en testte voor jullie samen met haar 5 kinderen Sea Life in Blankenberge! Benieuwd wat dit leuke gezin ervan vond?

Riebedebie in februari : de uitagenda

Februari is de maand waarin het nog bibberkoud kan zijn maar waarin je al af en toe geniet van een fris lentezonnetje op je gezicht. Reden genoeg om buiten te komen en één van deze toffe uitstapjes in te plannen…

Gezocht Riebedebie reporters M/V met uitstaptalent

Om ons inspiratieplatform Riebedebie.be te versterken zijn we op zoek naar een toffe reporters die graag op uitstap gaan!

5 x inspiratie om de krokusvakantie te overleven

De Krokusvakantie staat weer voor de deur! Geen idee hoe je je kinderen weer een hele week kan bezighouden? Samen met onze Vrouw Lobke gingen we op zoek naar 5 x leuke uitstapjes voor deze vakantie zodat je elke dag wel ergens samen naartoe kan gaan voor de verveling toeslaat...

7 originele doetips in de Kempen

De Kempen! Een van de schoonste streken van ons land! Geen idee waar naartoe? Wij geven jullie alvast wat inspiratie aan de hand van enkele originele hotspots en doetips:

De hipste koffiebars van Gent

Plan je een uitstap naar Gent? Vergeet dan niet te stoppen in één van deze hippe koffiebars die wij voor jullie hebben getest en goedgekeurd! Combineer ze met een bezoekje aan één van onze vele leuke attracties...genieten!!!!

Werken in...de Voerstreek

Wie aan de Voerstreek denkt, denkt misschien niet meteen aan werken. Het lijkt zo’n magische streek waar je de hele dag mag spelen, wandelen en genieten. Of dat ook zo is vroegen we aan Shanti Huynen, zij werkt als diensthoofd in het Bezoekerscentrum van Toerisme Voerstreek. Benieuwd hoe haar werkdag eruit ziet?

Bucketlistmateriaal: 7 leuke dingen om te doen in de winter in Limburg

Snel donker, bibberkoud of altijd nat? Daaraan denken we bij de winter en vaak blijven we gewoon thuis in onze luie zetel hangen. Zonde, want ook in de winter is er heel wat te beleven, zeker in Limburg! Wij zorgen voor wat bucketlistmateriaal:
Riebedebie archief

28/2: Kinderworkshop Ikebana - Arboretum Kalmthout

Japanse bloemstukken voor poppendag. In deze workshop leer je Japans bloemschikken, of ikebana, met takken, blaadjes en bloemen. Niet alleen het materiaal dat je gebruikt, maar ook de schikking van je bloemstuk draagt een speciale betekenis. Ritme, kleur lijnenspel brengen de natuur binnen in je huis.

Kalender 17 - 23 februari

Wat is er te doen dit weekend en de komende dagen bij de toeristische attracties en musea in Vlaanderen en Brussel? Wij sommen hier graag wat uit-tips voor je op.

Krokuskriebels in het MOT: kruip in de huid van de Vikingen!

Krokuskriebels is een museumproject van de Gezinsbond met de steun van de Vlaamse overheid. Het wil gezinnen met kinderen op een verrassende manier laten kennismaken met de wereld van de musea. Het MOT uit Grimbergen neemt tijdens 3 workshops de jonge deelnemers en hun ouders op sleeptouw in de wondere wereld van de Vikingen.

Zo.11/2: 7e Rivierenhof Valentijnrun laat je schitteren

Op zondag 11 februari 2018 wordt om 11u opnieuw het startschot gegeven voor de massaal gesmaakte ‘Rivierenhof Valentijnrun’. Voor de zevende keer al worden er achthonderd tot duizend deelnemers verwacht die ludiek de winterkou trotseren met liefdesbetuigingen voor het mooiste park van de Antwerpse metropool.

S&R wordt LAGO!

Groot nieuws in zwembadland, want de zes S&R-zwemparadijzen veranderen van naam, zo ook S&R De Meerminnen. Vanaf vandaag mag het zwemparadijs in Beveren zich een LAGO-zwemparadijs noemen. ‘LAGO’ roept vakantiegevoel op, waarbij avontuur en waterbeleving in een warme omgeving centraal staan.

Studio 100 & De Schorre presenteren 2de editie “Lekker Klassiek”

Na een bijzonder succesvolle eerste editie van Lekker Klassiek, zijn Studio 100 & Provinciaal Recreatiedomein De Schorre trots om samen met de Provincie Antwerpen in 2018 een nieuwe editie van dit bijzondere festival aan te kondigen. De tweede editie van Lekker Klassiek zal plaatsvinden op zaterdag 25 augustus. Ook deze keer zal niemand minder dan Jef Neve de artistieke leiding op zich nemen. Lekker Klassiek is een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau.

Recordjaar ZOO Antwerpen en Planckendael

ZOO Antwerpen en Planckendael zetten het nieuwe jaar fantastisch in. Ze blikken terug op een bijzonder mooi 2017. Zowel de bezoekersaantallen, de abonnementsverkoop als de nieuwe projecten waren zeer succesvol. ZOO Antwerpen en Planckendael ontvingen een recordaantal gasten. Planckendael klokte af op net iets meer dan 1 miljoen bezoekers, een stijging van 5% ten opzichte van 2016:
Persberichtenarchief