10 redenen waarom Comics Station de moeite is om te bezoeken

Vanaf 9 april kan je in Antwerpen terecht voor een bezoek aan het Comics Station Antwerp, het allereerste thema- en belevingspark rond onze Belgische populaire stripfiguren. Wij geven je alvast 10 redenen waarom jullie zeker eens moeten langsgaan:

 

1. Comics Station Antwerp is uniek in zijn soort
Het is het allereerste indoor thema- en belevingspark in België en dat allemaal in een internationaal treinstation. De ‘Middenstatie’ - zoals de spoorwegkathedraal wel eens genoemd wordt - doet al sinds 1874 dienst als belangrijkste spoorwegstation van Antwerpen. Vanaf eind vorige eeuw tot 2007 werd het voormalige kopstation grondig opgefrist en omgevormd tot een eigentijds mobiliteits-knooppunt met een hypermoderne ontsluiting naar het Kievitplein. En nu wordt het nog mooier en aantrekkelijker dankzij de komst van het Comics Station.

2. Je zal je niet gauw vervelen in dit themapark
Met meer dan 60 activiteiten over 4 verdiepingen op een oppervlakte van meer dan 6000 m2 is er genoeg te beleven voor uren plezier voor de hele familie, vervelen is hier niet aan de orde.

3. Je maakt er kennis met de populairste Belgische stripfiguren
Het park is ingedeeld in meerdere gethematiseerde zones. Elke zone is voorbehouden voor een van 6 Belgische stripfiguren zoals Suske & Wiske, Lucky Luke, De Smurfen, Jommeke, De Kiekeboes en Urbanus en neemt je mee in de specifieke leefwereld van die figuren. Meer over de stripfiguren ontdek je hier.

4. Ga van de hoogste indoor glijbaan ter wereld 
Om het park van een extra dosis opsmuk te voorzien, zal de hoogste indoor glijbaan ter wereld een attractie vormen. De Comics Twist, een 22,5 meter hoog gevaarte, bestaat uit 3 spectaculaire glijbanen die op maat zijn ontworpen voor het Comics Station. Toegang tot de attractie zal standaard inbegrepen worden in het toegangsticket voor Comics Station Antwerp. Een aanrader van jewelste!

5.  Je krijgt een supercool polsbandje
Wat echt leuk en origineel is tijdens je bezoek aan het themapark, is dat je een supercool polsbandje krijgt waardoor de attracties weten hoe oud je bent en welke taal je spreekt. De attractie past zich aan aan je leeftijd en biedt zo voor elke bezoeker een unieke ervaring.

6. Er is een geheime zone
In het Comics Station is er een leeshoek, een creatieve corner, een theater en bioscoopzaal en... een geheime zevende zone waar we nu natuurlijk niet te veel over kunnen vertellen, aan jullie om zelf te gaan kijken…

7.  Het park wordt een echte hotspot in Antwerpen
In het park wordt het ruime restaurant Comics Kitchen en de themawinkel Comics shop geïntegreerd, die elke dag open zullen zijn, de perfecte ingrediënten om de volgende hotspot in Antwerpen te worden!

8. Comics Station is zo gemakkelijk bereikbaar
Het park is gevestigd in de stationshal Antwerpen Centraal dus je stapt zo van de trein naar het park. Door de centrale ligging en de onmiddellijke aanwezigheid van openbaar vervoer en honderden parkeerplaatsen, is Comics Station Antwerp voor iedereen vlot bereikbaar, zelfs vanuit Parijs of Amsterdam!

9. Bezoek de teletijdmachine
Altijd al willen weten hoe je naar de toekomst of terug in de tijd geflitst kan worden? Dankzij de echte teletijdmachine van professor Barabas uit Suske en Wiske kan je dit aan den lijve ondervinden.

10. Comics Station Antwerp staat garant voor uren plezier met de hele familie
Het park wil echt een unieke belevenis bieden aan het hele gezin: ouders, grootouders, kinderen en tieners... iedereen vindt zijn gading in de vele attracties, installaties en allerlei moderne en klassieke interactieve elementen die een (strip)verhaal tot leven brengen.

Voor meer info, surf naar www.comicsstation.be