4 te gekke slaapplekken

Er al eens aan gedacht om erop uit te trekken en de meest gekke slaapplekken uit te testen? Wat dacht je van overnachten in een kampeerboot of een weekend zonder stroom leven in de bossen? Het kan nog gekker! Onze vrouw zocht en vond voor jullie 4 te gekke slaapplaatsen om toerist in eigen land uit te hangen…slaapwel!


1. Slapen in een authentieke woonwagen

Altijd al eens willen logeren in een authentieke zigeunerwoonwagen, volledig ingericht als luxueuze slaapplaats met heerlijk bed, in een rustieke sfeer? Elektriciteit is voorzien, dus sfeervolle verlichting en een heerlijk verwarmde matras voor koudere nachten is gegarandeerd. Bij ’t Overgroen in Heindonk ben je aan het juiste woonwagenadres!

Voor meer info, klik hier

Benieuwd welke attracties je in de buurt van Heindonk kan bezoeken? Ontdek ze hier
 

2. Een romantische nacht in een cocon in de bomen


Een zalige nacht in een cocon. Slapen in het prachtige Arboretum Kalmthout, hangend in een boom. Lekker knus gezellig met z’n twee dromen over de toekomst. De Cocoon hangt in een boom en wiegt je in slaap. Je zult heerlijk wegdromen onder de rustgevende geluiden van de natuur. Je wordt wakker onder het gefluit van de vogeltjes en het geritsel van de bladeren. Na het ontbijt kun je nog een heerlijke wandeling maken in de arboretumtuin om daarna met opgeladen batterijen huiswaarts te keren.

Meer info over het Arboretum vind je hier.

Bron foto: bijzonderplekje.nl


3. Back to the fifties

in de Vlaamse gemeente Lanaken staat een vakantiewoning die je terug in de tijd brengt.  Je stapt binnen op een massief eiken parketvloer en wordt verwelkomd door een inrichting uit de tijd van eenvoud en rust. Er staat een radio- en platenspelerkast met lp’s. Het secretaire bevat gezelschapsspellen en de boekenkast is gevuld met een arsenaal aan literatuur en naslagwerken uit de dagen van Hermans, Carmiggelt en Bomans. Je zet een LP op, opent een boek en reist af naar een verloren gewaande tijd. En mocht je de wereld weer willen bezoeken? Met openslaande deuren bereik je de ruime veranda en met slechts enkele stappen betreed je het Nationaal Park Hoge Kempen met zijn vele fiets- en wandelroutes. Met dit bos en een stad als Maastricht in de buurt heb je ook buiten de deur genoeg mogelijkheden voor een geweldige tijd!

Voor meer info, klik hier

Meer info over Nationaal Park Hoge Kempen vind je hier

 

4. Slapen in een casanus, in een wat?

Op zoek naar een speciaal uitje met overnachting? Boek een nacht in de CasAnus, de menselijke darm van Joep Van Lieshout of in de CampingFlat van Kevin Van Braak. Deze polyester sculptuur, een gigantische replica van het menselijke spijsverteringssysteem is ontworpen door de Nederlandse kunstenaars Joep van Lieshout als een exclusief appartement. De ruwe natuurlijke vormen en kleuren staan in scherp contrast tot het ongerepte witte interieur. De kamer is voorzien van een tweepersoonsbed, een tafel, douche en toilet. De CasAnus heeft verlichting, stromend water en elektrische verwarming.

Bij iedere overnachting is de inkom voor de tentoonstellingsruimten en het ontbijt inbegrepen. Snacks en soep kan je in de bar verkrijgen (niet inclusief). Tips voor een goed restaurant in de buurt van het museum krijg je daar ter plaatse.

Een nacht in de installatie van Atelier van Lieshout kost €120,00 voor twee personen. Ontbijt en inkom van het museum zijn bij de prijs inbegrepen.Info om in deze installatie te overnachten, mail naar info@verbekefoundation.com
http://verbekefoundation.com/casanus/

Meer info over attracties in de buurt vind je hier

LEESTIP
'Elk weekend na een drukke werkweek, is het tijd voor 'even helemaal niks' en het ontdekken van nieuwe dingen. Mijn mobiel gaat uit, een stapel boeken gaat mee en ik vertrek fluitend in mijn knaloranje kever naar een (te) gekke slaapplek in Nederland of Vlaanderen. Geen weekend is hetzelfde!,' zegt Renske Borst. In haar boek geeft ze 208 pagina's inspiratie vol met te gekke slaapplekken! Hier te koop