9 x geweldige zomer to do’s om de eerste maand van de vakantie te overleven

“Mamaaaaa en papaaaaaaa ik verveel mij!” Herkenbaar maar inspiratieloos? Zoek niet verder, want Riebedebie selecteerde voor alle radeloze moeders, vaders, oma’s, opa’s 9 geweldige zomer must-do’s om deze eerste maand van de zomervakantie te overleven:

1. Maak een Romeinse selfie in het Gallo-Romeins museum
Deze zomer loopt er in het Gallo-Romeins museum nog een leuke expo die zeker ook geschikt is voor kinderen: Timeless Beauty. Bij aankomst ligt er voor jullie klein grut een speciale audioguide klaar. En ze kunnen er deelnemen aan de creatieve workshop 'Romeinse selfie'.

2. Prikkel elkaar aan zee in Mu.ZEE
Een dagje zee combineren met een museumbezoekje? Daarvoor moet je bij Mu.ZEE zijn! Vraag zeker naar het gezinsboekje dat een speels parcours bevat in de museumvleugel met kleine creatieve opdrachten om te kijken, te vergelijken, gedichtjes te schrijven, te tekenen en te fantaseren. Ook leuk! Een bezoekje aan de prikkelkamer, een creatieve oase te midden van de museumzalen.

3. Ga bootje varen op de binnenwateren van Gent
Ben je in Gent dan mag je een boottrip op de wateren van Gent niet missen. Zelf steek je iets op over de geschiedenis en de gebouwen van Gent en voor de kinderen is het varen alleen een hele belevenis. Opstappen doe je aan de Graslei. Achteraf kan je daar nog genieten van een heerlijk drankje en een fantastische sfeer.

4. Spelen in het Provinciedomein van Huizingen
Dit fantastische recreatiepark bezit niet alleen een prachtige natuur maar er is ook een openluchtzwembad, een roeivijver, minigolf, minicars en een toeristentrein. Verder kan je er ook het dierenpark bezoeken, rondwandelen in 45 ha bos of je uitleven in één van de twee speeltuinen. Plezier gegarandeerd!

5. Ga stijlvol strippen in het groen
Met de Striproute ga je fietsen in een groene oase, genietend tussen naaldbomen en een uitgestrekte heide in het kielzog van Suske en Wiske en Plunk! en rijden van de ene verbazing naar de andere. Bezoek de vele locaties uit de Suske en Wiske-albums De Formidabele Fantast, De Belhamelbende, Het Geheim van de Kalmthoutse Heide, Het Rijmende Paard, Het Machtige Monument. Beleef een picknick in het kielzog van Plunk! Geniet naast het fietsen van de leuke stripbelevingen en ga in het Arboretum Kalmthout op zoek naar de Lambikelaar! Dit avontuur maakt van jou de grootste stripheld!
www.striproute.be 

6. Speurtocht in het kasteel van Gaasbeek
Hoe ruikt het in de binnentuin van het Kasteel van Gaasbeek? Het riddertje van Gaasbeek is op zoek naar inspiratie voor het maken van een bijzondere bloem. Ga samen op pad in de binnentuin van het Kasteel van Gaasbeek. Heb jij een goeie speurneus? Volg het uitgestippelde parcours, snuif, snuffel en snuister rond.
Waar en wanneer? Van 1 juli tot en met 31 augustus in de binnentuin van het Kasteel van Gaasbeek
Meer info vind je hier: www.kasteelvangaasbeek.be of www.uitmetvlieg.be voor de overige activiteiten bij jou in de buurt

7. Wandel tussen de bewoners van de Mensapenvallei in de Zoo van Antwerpen
Vanaf 1 juli wandel je tussen gorilla’s en chimpansees in de gloednieuwe Mensapenvallei. Je staat letterlijk tussen de mensapen, met aan een kant de gorilla’s en aan de andere de chimpansees. Echt een heel bijzonder perspectief. Het riante buitenverblijf heeft massieve natuurrotsen en uitdagende klimstructuren. Een dikke plataan steekt hoog boven het verblijf uit. De hele Mensapenvallei, die overigens 2000 m² groot is, wordt overspannen door netten. Dit nieuwe buitenverblijf werd door de gorilla’s en chimpansees al uitgetest en dat was een succes. Met hun neus in de wind en voeten in het gras. Genieten!

8. Maak kennis met de dieren van Bokrijk
Op zondag 9 juli spelen de dieren van Bokrijk, het ‘levend erfgoed’, de hoofdrol in het Openluchtmuseum. De herder vertelt je alles over het trainen van een herdershond, de verschillende stadia van de leeftijd van de hond en geeft een demonstratie schapen drijven. De boer van Bokrijk vertelt je alles over zijn werk in het Openluchtmuseum en over de bijzondere dierenrassen die wij hier herbergen. Of ga je liever op stap met onze valkenier en zijn roofvogels?  De kleinste onder jullie kunnen knuffelen met dieren van de mobiele kinderboerderij. 
Wie graag een gokje waagt, kan mee doen aan het 'koeschijten'.... hilarisch!

9. Ontdek de nieuwe afdeling Playmobil in het Speelgoedmuseum
Een lachend mondje en twee bolletjes voor de ogen. Dat is de essentie van het Playmobil-figuurtje. Met de figuren ontdekken kinderen de ene leefwereld na de andere. Playmobil is sinds 1974 uitgegroeid tot een cultuurfenomeen dat jong en oud fascineert en inspireert. De nieuwe afdeling belicht de geschiedenis van Playmobil (Geobra), de evolutie van de figuurtjes en populaire thema’s uit het dagelijks leven (luchthaven, brandweer, zoo, boerderij,...). Met een zoekopdracht ontdekken de kleine bezoekertjes de nieuwe afdeling. In de speelhoek kunnen ze volop hun eigen verhalen creëren of een leuk Playmobilfilmpje bekijken, een aanradertje van jewelste voor jong en oud!
Meer info over het Speelgoedmuseum vind je hier


Tip!
Volg ons zeker ook op Facebook, want daar delen we dagelijks last-minute tips en evenementen van de attracties en musea met jou!