Deze handige apps voor onderweg mag je niet missen

Routebegeleiding, fotograferen, pitstops vinden en doe-het-zelf-pechverhelping, altijd bij de hand. Smartphones en tablets maken het leven onderweg een stuk aangenamer. De Riebedebie-redactie selecteerde alvast een fijn overzicht!


Fijne pitstops onderweg met Breakzy

Ga je met de auto op uitstap? Laat de dagtrip dan al onderweg beginnen. Rustplaatsen zonder faciliteiten en drukke tankstations met vieze toiletten dragen niet echt bij aan het daguitstapgevoel. Zonde, want mooie plekken om onderweg te stoppen zijn er wel. Met Breakzy zie je vooraf en tijdens je uitstap waar deze zich bevinden. Je ziet in de app niet alleen de locatie, maar ook een foto, de aanwezige faciliteiten, hoe ver het rijden is en door de mogelijkheid om een review achter te laten kun je zien hoe andere reizigers de stopplek hebben ervaren.

Zie je altijd op tegen de lange autorit? Maak van die tegenzin verleden tijd, door alleen maar te stoppen op plekken die je leuk vindt. Ruil de rustplekken in voor een park waar je kunt picknicken of een meer waar je in kunt zwemmen. Liever geen eigen broodjes mee? Stop bij een écht restaurant. Even de benen strekken? In de app vind je talloze parken, musea, dorpjes en pretparken onder de categorieën: relax, amusement en cultuur. Kijk welke van de, met zorg gekozen, stopplekken bij jou passen door gebruik te maken van de filter. Je kunt filteren op een type stopplek, maar ook op de aanwezige faciliteiten. Zo weet je nog voor je afslaat, wat je kunt verwachten.
 

Met de trein is altijd een beetje reizen: de app van NMBS

Naast de auto is ook de trein een populair vervoersmiddel. Geen last van het verkeer, je hoeft nergens op te letten (behalve je halte) en je bent er zo! Met de app van de NMBS kun je op ieder moment je reis plannen. Zo weet je precies waar en wanneer je moet overstappen en of je vertraging hebt. Naast een treinschema kun je ook de tijden van bussen en metro’s raadplegen. Vergeten een kaartje te kopen? Don’t worry: dat kan via de app! Voor iOS en Android is de applicatie gratis te downloaden.
 

Regen op komst? Check de buienradar app

Even snel het weer checken als je op het punt staat om de deur uit te gaan? Als je de app Buienradar hebt geïnstalleerd zie je snel of er neerslag op komst is of niet. Laat je uitstap dus niet verknallen door het weer, maar wees voorbereid!
 

Fietspech verhelpen met Bike Doctor 

Deze app is een van de populairste fietsherstel-applicaties. De applicatie is visueel sterk ondersteund, en behandelt stap voor stap veelvoorkomende problemen. De instructiehandleidingen worden voortdurend aangevuld of verbeterd door de ontwikkelaars.
 

Vermijd files met Waze

Files vermijden? Dankzij Waze, de grootste op community gebaseerde verkeers-en navigatie-app is onmisbaar eens je hem kent en gebruikt. In deze app worden verkeerswijzigingen snel doorgegeven en er worden waarschuwingen uitgedeeld voor files, ongelukken en politiecontroles. Andere bestuurders delen deze real-time. Je kan ook andere routes kiezen zodat je toch nog op een normaal uur aankomt op je bestemming in plaats van in de file te staan. Aanrader van jewelste deze!
 

Leuke dingen doen onderweg met je kiddo’s dankzij de PARC app

Vakantie, weekend, kinderen die jengelen om iets te gaan doen, maar je vindt niet meteen inspiratie? De gratis app PARC, een sociaal netwerk dat ouders helpt om de agenda van hun kinderen bij te houden en te delen met andere ouders, bundelt meer dan duizend adresjes waar je leuke dingen kan doen, kan overnachten, kan eten en drinken, of kan shoppen met je kids! 

En jij gebruik jij nog andere apps onderweg?
Laat het ons zeker weten via onze Facebookpagina!