Erop uit in mei : 6 x fijne uittips

Mei is de maand waarin de zomer al volop voelbaar is en waarin je zin krijgt om fijne uitstappen te plannen, zeker met die lange weekends in het vooruitzicht. Benieuwd waar wij jou naartoe sturen deze maand?

 

1. Binnenkijken in de serres van onze koning - tot 11 mei 2018
Altijd al eens willen binnengluren in de serres van onze koning? Zeker eens doen deze maand want op het einde van de negentiende eeuw zette Leopold II architect Alphonse Balat aan het werk om de vermaarde Koninklijke Serres te bouwen naast het Paleis van Laken waarin de tuiniers de meest zeldzame bloemen en bomen van over heel de wereld vergaarden!
Gedurende drie weken in het voorjaar, tijdens de voornaamste bloeiperiode, kan je zomaar binnenpiepen in de serres en mee genieten van de betoverende kleuren.....heel fijn om met heel het gezin in te plannen deze maand en te combineren met een daguitstap naar Brussel.
 

2. Oostende voor Anker – van 10 tot 13 mei 2018
Oostende voor Anker verzamelt van 10 tot 13 mei 2018 over de 150 authentieke schepen en vaartuigen die ooit de rijkdom vormden van onze roemrijke maritieme geschiedenis. Het festival van de Noordzee is een feest voor het watererfgoed van gisteren, vandaag en natuurlijk een knipoog naar morgen! Dit belevingsfestival is de afspraak van alle schippers en bemanningen, bezielers van ons en jouw maritiem patrimonium. Maar ook voor iedereen, inclusief jonge gezinnen die hun nautische DNA willen laten prikkelen. Je duikt onder in de wereld vol van nautische kennis en vaardigheden die de tijd hebben doorstaan.

 

3. Schorremorrie – 20 mei 2018
Tijdens Schorremorrie wordt de Deltaweide in Provinciaal Domein De Schorre omgetoverd tot een openlucht speelparadijs met meer dan 50 activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Breng met het hele gezin een bezoekje aan De Schorre en beleef een onvergetelijke dag! Leef je uit op de springkastelen, trampolines, volksspelen, ponyritjes en go-carts. Ga aan de slag in leuke knutselworkshops of dompel je onder in de waterspelletjes. Je kan ook met het hele gezin minigolf spelen in het doolhof of gezellig waterfietsen. Ook brasserie De Schorre en de speeltuin zijn open. Voor de allerkleinsten is er een aparte peutertuin met een ballenbad, springkasteel en kleuterkriebeldroom. Er is ook een ouder-baby hoek voorzien.


4. Zoemmmfestival in Het Vinne – 20 mei 2018
Nog een leuk festival om op de agenda te zetten! Zak 20 mei af naar het zinderend Zoemmmfestival in Provinciedomein Het Vinne te Zoutleeuw. Die dag staat alles in het teken van insecten. Samen met de bamboebus maken we de grootste libelle van de wereld. Je kan deelnemen aan verschillende workshops. Doe mee met de stuifmeelrace. Bezoek een bij van dichtbij… Theater Hutsepot vertelt ‘Zzzz…..”
 

5. Puyenbroeck onthaast – 27 mei 2018
Vlug nog even naar de winkel. Binnen een uur moet deze tekst af zijn. De kinderen nog gaan ophalen bij oma. Allemaal redenen om je te haasten. Puyenbroeck geeft je de kans om te onthaasten. Neem de tijd om eens een uurtje in het bos, helemaal alleen, gewoon te genieten van de omgeving. Geen gsm, geen partner of kinderen er bij. Gewoon alleen tussen de bomen zoeken naar de reeën, kijken naar de eekhoorns en luisteren naar het vogelgezang. Wij zetten je af op een stille locatie en komen je een uurtje later weer oppikken. Zo heb je 60 minuten de tijd om gewoon te onthaasten. Zie je dit niet zitten, dan kan je ook gewoon komen wandelen, alleen of met je gezin en dit net voor de opening van het domein. Zo ben je zeker van een rustig begin van de dag!
 

6. Retrospectieve tentoonstelling van Harry Gruyaert in het Fotomuseum Antwerpen – tot 9 juni 2018
Harry Gruyaert (Antwerpen, °1941) is een van ’s lands bekendste fotografen. Met deze retrospectieve schetst het FOMU een rijk en verrassend beeld van zijn oeuvre. Gruyaert is een van de pioniers van de kleurenfotografie en sinds 1982 vooraanstaand lid van het gerenommeerde fotoagentschap Magnum. Centraal in de tentoonstelling staan zijn meest iconische beelden. Elke foto onthult een eigen, uniek universum, opgebouwd met een feilloos gevoel voor kleur, licht en compositie. Gruyaert trekt de wereld rond, voortgestuwd door een niet aflatende zoektocht naar de schoonheid van het alledaagse. Een aanradertje van jewelste volgens ons!

Voor meer inspiratie voor leuke daguitstappen, ga zeker eens kijken naar onze ACTIVITEITENZOEKER!